Gå til sidens hovedinnhold

- De må forstå at vi ikke er idioter

Sarpsborg-trener Brian Deane mener budet på klubbens stortalent er respektløst.

SARPSBORG (Nettavisen): Denne uken meldte Sarpsborg Arbeiderblad at Sarpsborg 08 har fått det første konkrete budet på stortalentet Mohamed Elyounoussi.

Det ble kontant avslått av tippeligaklubben.

Sarpsborg-trener Brian Deane innrømmer at han begynner å se seg lei på det han omtaler som respektløse bud på et av Tippeligaens heteste talenter.

- La meg være ærlig. Tilbudene som har kommet, reflekterer at klubbene ser et potensial i ham. Vi har også mange spillere på juniorlaget som har potensial, men forskjellen er at Mohamed leverer uke inn og uke ut i Tippeligaen. De som legger inn bud må være realistiske. De må forstå at vi ikke er idioter, sier Deane til Nettavisen.

- Budet var ikke i nærheten av hva dere krever?

- De har ikke møtt verdien vi har satt på ham, så enkelt er det. Det var meningsløst i det hele tatt å gå inn i forhandlinger med dem, sier Deane.

- Må være forsiktig
Han vil ikke avsløre hvem som la inn budet, hvor mye Sarpsborg krever eller hvor mye penger den aktuelle klubben la på bordet. Tidligere har Deane uttalt at Elyounoussi om et par år vil være verdt opp mot ti millioner pund (88 millioner kroner).

Den tidligere Premier League-profilen mener uansett Elyounoussi har godt av å bli i Sarpsborg en stund til.

- Situasjonen er at «Moi» spiller her, gjør det bra her og Sarpsborg er det beste alternativet for ham akkurat nå. Man må være forsiktig når man er i en slik situasjon. Her utvikler han ikke bare fotballen sin, men også mentaliteten sin. I fotball kan man noen ganger bli kastet inn i en situasjon for kjapt, og det kan hemme deg. Vi er fornuftige her, vi ønsker det beste for ham, men vi ønsker også det beste for klubben. Men hvis noe passende dukker opp, må vi vurdere det, sier Deane.

- Tror du det kommer flere og bedre bud i sommer?

- Ja, det tror jeg, og trolig fra utenlandske klubber. De blir trolig mer realistiske også, men klubbene må ha et utviklingsprogram klart for Mohamed. Klubber som ønsker ham må forstå at han er en fantastisk gutt å jobbe med. Han har fantastisk innstilling, står ofte igjen etter treninger for å øve på ferdigheter, og sånne folk er det en glede å jobbe med. Vi er uansett komfortable med situasjonen, og må ikke selge, sier Deane.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Vet ikke hva som skjer
Selv bruker Elyounoussi minimalt med energi på overgangsryktene.

- Jeg vet ikke hva som skjer. Det har kommet tilbud, men jeg har ikke tenkt så mye over det. Mitt fokus ligger på treningene her, og jeg tar ting som de kommer, sier Elyounoussi til Nettavisen.

- Hvor stor er sannsynligheten for at du er Sarpsborg-spiller når overgangsvinduet stenger 15. august?

- Jeg vet ikke. Jeg ser på tilbudene som kommer, men jeg har ikke noe hastverk. Jeg trives godt her, spiller fast og utvikler meg. Men hvis det føles riktig, og at det kommer en klubb som vil satse på meg, skal jeg sette meg ned med agenten min og snakke om det.

Elyounoussis agent er den tidligere landslagsspilleren Tore Pedersen. Sarpsborg-profilen er glad han har folk til å ta seg av utenomsportslige henvendelser.

- Det er deilig at jeg har en som kan ta seg av det, så slipper jeg å forhandle for meg selv. Han tar seg av de telefonene som kommer, sier stortalentet.

Neste mulighet for Elyounoussi til å vise seg frem, kommer allerede førstkommende lørdag. Da spiller Sarpsborg hjemme mot Start i Tippeligaen. Kampen kan følges i vårt livesenter NaLive.

MER FRA NETTAVISEN:

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken