Gå til sidens hovedinnhold

- De mangler en viss kompetanse

Telenor er ikke lenger noen kunnskapsbedrift, mener topptillitsvalgt.

Av de 11 øverste lederne i Telenor, er åtte økonomer. Nå slår tillitsvalgte alarm, og mener selskapet vil få nye problemer som følge av ledelsens mangel på kompetanse.

- Jeg er bekymret, sier Jan Riddervold, konserntillitsvalgt for sivilingeniørene i Telenor, til Aftenposten.

- Vi var en kunnskapsbedrift, men har lagt ned forskningsaktiviteten og solgt ut mye av den tekniske kunnskapen. Nå er det økonomer som styrer, og de mangler en viss kompetanse.

Også Harald Stavn, som representerer ingeniørene i Nito, er bekymret for Telenor. Han mener at Telenor etterhvert vil få problemer med å holde teknisk orden i eget hus.

- Bekymringen min er at det ikke er folk som ser helheten. Et sted går grensen for hvor få ingeniører du kan ha igjen.

Både Riddervold og Stavn sier til Aftenposten at de har advart Telenor-ledelsen.

Konsernet har solgt ut mye kompetanse som nå i stedet leies inn fra leverandører. I 2006 solgte Telenor ut 473 ansatte med ansvar for drift og vedlikehold, den såkalte feltstyrken.

- Administrerende direktør Ragnar Kårhus i Telenor synes ikke økonomidominansen er noe problem:

- Jeg er som leder opptatt av at vi har en administrativ ledelse med riktig kompetanse på det vi trenger. Vi må ha dyp teknisk kompetanse, men også god kommersiell kompetanse, sier han til Aftenposten.

Han mener at de siste tiders problemer nettopp viser at "det er veldig mange dyktige teknologer som jobber hardt og godt for å løse problemene".

Kommentarer til denne saken