Mats Zuccarello har fått sitt definitive gjennombrudd i NHL denne sesongen, og kjemper som kjent om Stanley Cup-trofeet med New York Rangers mot Los Angeles Kings i finalen i sluttspillet.

Det er ingen nordmann tidligere som har spilt finaleserien i verdens beste hockeyliga.

Men skal vi tro Zuccarello selv, er det ikke alltid alle som har hatt troen på ham.

Til avisa NY Daily News sier nemlig nordmannen at han som 15-åring ble avvist hos WANG Toppidrett, fordi staben der «mente at han ikke tok hockeyen seriøst nok».

- Bare tull
Det er en påstand som toppidrettssjef sentralt i WANG, Håvard Johansen, har behov for å tilbakevise.

- Det er bare tull, sier han til Nettavisen.

- Hva mener du med det?

- Det har ingenting med det å gjøre; det finnes ingenting i inntakskriteriene våre som legger vekt på det. Av det jeg vet og husker tilbake fra den tiden, tok han ishockeyen veldig seriøst, sier Johansen.

- Verserer mange historier
- Men hva var grunnen til at Zuccarello ikke kom inn hos dere?

- Formelt er det sånn at når man får et avslag på søknaden, er det et vedtak som skolen fatter for den enkelte. Jeg kan ikke fortelle hvorfor en elev ikke kommer inn, svarer Johansen.

- Det verserer mange småhistorier rundt omkring, men ingen av dem medfører riktighet. Det er ikke tvil om at han rent hockeymessig var god nok, og at han tok hockeyen seriøst.

Lykketreff
Avslaget fra WANG skulle imidlertid vise seg å bli et lykketreff for Mats Zuccarello.

I 2003 begynte han nemlig i stedet på Norges Toppidrettsgymnas i Bærum, noe som etter hvert ga ham sjansen til å spille for Frisk Asker.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Resten er, som man sier, historie.

Håvard Johansen i WANG er, som alle andre imponert over hva Zuccarello har fått til i NHL.

Rollemodell
- Han leverer og produserer gjennom mange kamper i det som er verdens kanskje tøffeste liga. Men så er han en god rollemodell for yngre spillere, og det er kanskje det viktigste. Han setter en standard for hva som skal til, både når det gjelder trening og holdninger, sier han.

- Når det er sagt, skal man ikke ta helt av heller. Det er ingen grunn til å forgude verken ham eller andre. Det viktige nå er at Mats får ro til å trene bra i hverdagen så han fortsatt får tillit i laget.

New York Rangers tapte første kamp i finaleserien mot Los Angeles Kings natt til torsdag.

Andre kamp i best-av-sju-serien spilles i Staples Center i Los Angeles natt til søndag, norsk tid.

LES OGSÅ: