Gå til sidens hovedinnhold

De omkom i snøskredet

Politiet har offentliggjort navnene på de fire omkomne.

Politiet kunngjorde like etter klokken 12 onsdag navnene på de fire som omkom i snøskred i Sunndalsfjella.

Ola Drøpping (27) fra Sunndal, Yngve Dalquist (37) fra Trondheim, Ole Simensen (28) fra Oslo og Øyvind Slørdahl (36) fra Oslo.

Les saken i Tidens Krav

I 5.30-tiden onsdag morgen ble det bestemt å sette inn bakkemannskap fra Norske alpine redningsgrupper i skredområdet i Sunndalsfjella for å lete etter de fire mennene som har væørt savnet siden mandag.

Letingen førte etter kort tid til funn av tre omkomne menn. I 8-tiden opplyste Alf Stormo hos pressevakten for leteaksjonen til Tidens Krav at tre personer var funnet i raset.

To timer senere, cirka klokken 10, bekreftet politiet at også den fjerde mannen var funnet omkommet. Det skjedde omlag klokka 09.30, idet en ekvipasje fra Norske redningshunder var i ferd med å gå ombord i redningshelikopteret for å bli fraktet inn i rasområdet.

- Den fjerde personen er funnet omkommet og fraktes ut av fjellet med et Sea King-helikopter, opplyser Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Under pressebriefingen ved basen for leteaksjonen opplyste lensmann Hallvard Vermøy i Sunndal at den fjerde personen ble funnet i 09.30-tiden. Det er en krisegruppe på stedet som tar vare på de pårørende.

Fra Midt-Norge og Østlandet

Like etter klokken 12 onsdag frigjorde politiet navnene på de omkomne:

* Ola Drøpping (27 år) fra Sunndal

* Yngve Dalquist (37 år) fra Trondheim

* Ole Simensen (28 år) fra Oslo

* Øyvind Slørdahl (36 år) fra Oslo

Observerte skredfaren

Et helikopter hentet ned de tre mennene som ble funnet i morges, samtidig som søket fortsatte med lavinehunder etter den fjerde personen. Den fjerde omkomne ble hentet ned før klokken 11 i dag, og aksjonen er avsluttet.

Personene ble funnet på stedet som ble antydet av signaler som ble plukket opp fra skredområdet tirsdag.

Letemannskapene ble fløyet inn i området med redningshelikopter i dag morges. Det har vært svært usikre forhold i fjellet under letingen.

- Det er ti stykker som deltar i området, og av dem står fire vakt for å eventuelt varsle de seks andre om skred. Det er ikke trygt oppi der, og det er veldig vanskelig, sa pressetalsmann Alf Stormo onsdag morgen.

Savnet siden mandag

Skredet ligger i bunnen av en lang renne som går fra toppen av Litlskjorta og helt ned i dalsøkket. Skredet har ifølge politiet gått fra Frusalhalsen øst for Litlskjorta og ned Kannsdalen i bunnen. Det dreier seg om et stort ras med mye snø.

De fire mennene var på fjelltur ved den 1.552 meter høye fjelltoppen Litlskjorta da de ble meldt savnet mandag ettermiddag. Da hadde to andre fra gruppen tatt seg ned igjen, mens de fire skulle gå videre til Frusalhalsen.

Mennene hadde en avtale om å møte to andre personer på en gård i området mandag klokken 15, men møtte ikke opp.

Les også: - Sjansen for å finne dem i live er små

Les også: - Frusalhalsen er farlig med mye nysnø

Måtte avslutte tidlig i går

Tirsdag ettermiddag ble letingen avsluttet for dagen på grunn av at det ikke var forsvarlig å sende inn folk i skredområdet.

Værforholdene var bedre onsdag morgen, og leteforholdene har blitt vurdert fortløpende utover formiddagen etter hvert som det har vært endring i temperaturen og snøskredfaren har endret seg.

- Det ble sendt inn grupper med de samme redningsmannskapene som var i aksjon i går. Dette er folk som har spesialkompetanse på å klare seg i slike søk i fjellet, sa operasjonsleder Sigvart Sivertsen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Onsdag er det blitt søkt i det samme skredområdet hvor det tirsdag ble fanget opp signaler fra flere skredsøkere i fjellområdet. Vanskelige værforhold og ekstrem skredfare gjorde det umulig å gå inn med letemannskaper i går.

HTML EMBED

Se flere saker i Tidens Krav

Kommentarer til denne saken