Gå til sidens hovedinnhold

- De omkomne ble funnet nakne

Dette kan bidra med svar på Air France-ulykken.

Den foreløpige teorien går ut på at Air France-flyet ble oppløst i luften, men det er ennå uklart i hvilken høyde dette skal ha skjedd.

Minst 16 av de 50 omkomne som er funnet drivende i Atlanterhavet, var enten nakne eller delvis nakne.

Slengt ut av flykroppen
Dette kan tyde på de 16 personene har blitt slengt ut av flykroppen før flyet styrtet i havet, og at vinden har revet av klærne på vei ned mot Atlanterhavet, skriver den brasilianske avisen O Estado de S. Paulo.

- Det er en mulighet, sier direktør for Statens Havarikommisjon for Transport, Grete Myhre, til Nettavisen.

- Betyr det at de kan ha vært ved bevissthet under hele fallet?

- Det varierer litt med folks allmenntilstand, så det er variasjoner der. Vi vet jo ikke hva som har skjedd før flyet gikk ned og før de ble slengt ut. Hvis det har vært tap av kabintrykk, så kan de ha mistet bevisstheten før de ble slengt ut, sier Myhre.

Ingen brannskader på likene
Brasilianske rettsmedisinere har fraktet 16 av de omkomne til fastland hvor de skal foreta obduksjon og påbegynne identifiseringsarbeidet. Tre nordmenn er blant de 228 omkomne etter ulykken 1. juni.

O Estado de S. Paulo skriver videre at det er usannsynlig at det var en eksplosjon eller brann om bord på flyet fordi ingen av likene hadde brannskader, ifølge granskere som er anonymisert. Derimot var nesten alle de omkomne påført flere beinbrudd.

Videre skriver avisen at det ikke er funnet vann i lungene på de omkomne, noe som i så fall ville ha indikert at de hadde druknet. Dermed er det lite trolig at flyet var intakt idet det traff Atlanterhavet.

Stor spredning
De 44 likene ble funnet på en omkrets på 85 kilometer, og den store spredningen underbygger teorien om at Air France 447-flyet ble oppløst i luften.

En foreløpig teori er at Airbus A330-flyets hastighetssensorer var defekte og viste feil hastighet.

Brasilianske letemannskaper har varslet at de trolig vil avslutte søket etter de resterende omkomne i slutten av neste uke.

Air France-sjef Pierre-Henri Gourgeon opplyste fredag at de svarte boksene til flyet vil kunne gi en bedre forståelse av hva som skjedde med flyet. Men de svarte boksene ligger trolig på havbunnen på mellom 6000 og 8000 meters dybde. Den franske atomubåten «Emeraude» skal gjennomsøke et område på 35 kvadratkilometer per dag ved å bruke sonaren til å fange opp signaler fra de svarte boksene.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken