Gå til sidens hovedinnhold

- De prøvde å knekke meg, gang på gang

Wesley Sneijder var nær ved å legge opp.

Wesley Sneijder var i kanonform under VM i 2010. Samme år ledet han også klubblaget Inter til en fantastisk dobbel.

Under José Mourinhos ledelse og takket være Sneijders storspill, vant Inter blant annet både Champions League og Serie A.

Men så kom nedturen, både for nederlenderen og den italienske storklubben. Rafael Benítez tok over for Mourinho og floppet, samtidig som Sneijder slet med å finne formen.

Benitez ble fort historie på Giuseppe Meazza, mens Sneijder måtte bli. Ikke før vinteren 2013 fikk den offensive midtbanespilleren muligheten til å legge Inter bak seg.

- Synd på fansen
Galatasaray kom på banen og «reddet» Sneijder fra marerittet. Tyrkerne betalte rundt 7,5 millioner euro for spilleren som en gang var blant Europas heteste.

Nå tar han til orde mot måten Inter har blitt drevet på de siste sesongene.

- Det er veldig, veldig synd på både spillere og fans. Men de øvrige i klubben synes jeg ikke synd på, sier Sneijder til avisen De Telegraaf.

LES OGSÅ: - Ser ikke ut som han vil spille fotball

Inter endte på en skuffende niendeplass i Serie A denne sesongen, og kvalifiserte seg ikke for europacupspill neste sesong. Trener Andrea Stramaccioni fikk nylig fyken.

- Inter skal ikke spille i Europa neste sesong. Jeg håper dette er en vekker for alle som er involvert i driften av klubben. Det er ikke Inter verdig, sier Sneijder.

- Det er mange i den klubben som ikke fortjener min respekt og tillit. Det var en tøff periode, men det som skjedde gjorde meg sterkere, sier nederlenderen.

- Knekke meg
Under Stramaccioni ledelse ble Sneijder så å si frosset ut av laget. Playmakeren fikk noen ganger ikke engang sitte på benken, selv om Inter slet uten ham på banen.

Klubben og spilleren var også i konflikt om lønnen, og Inter ønsket at Sneijder skulle ta et lønnskutt.

- Inter prøvde å knekke meg, gang på gang. Hadde det ikke vært for min sterke personlighet, hadde jeg trolig lagt opp som en følge av det, sier han videre.

2012/13-sesongen fikk til slutt en lykkelig slutt for stjernen. Med Galatasaray ble det ligatriumf i Tyrkia. Storlaget gjorde også en fin figur i Champions League.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Kommentarer til denne saken