Gå til sidens hovedinnhold

- De satset alt på ett kort og lyktes

Aalesunds nye stjerne er nettopp det – en stjerne.

- Jeg skal bli den beste utenlandske spilleren i Norge, og jeg skal score over ti mål, sa Abderrazak Hamed-Allah til Aalesunds hjemmesider da han signerte for klubben i februar.

Når en tredjedel av sesongen gjenstår, er det ingen tvil om at spissen har sine egne ord i behold.

Facebook-feber
22-åringen har scoret 10 mål på 16 kamper, er toppscorer i Tippeligaen og har skutt seg inn i hjertene til Aalesund-fansen.

Hamed-Allah, som også var toppscorer i marokkansk toppdivisjon forrige sesong, ble tidenes dyreste AaFK-kjøp da han signerte for tangotrøyene i februar. Det var likevel ingen grunn til å frykte at overgangssummen på rundt syv millioner kroner skulle hemme Hamed-Allah, tror tidligere Aalesund-kaptein Amund Skiri.

- Han er vant til press, og har allerede en stor stjerne i den nasjonale ligaen i Marokko. Helt siden han signerte for klubben, har Aalesund fått 3000 nye marokkanske følgere på Facebook. Det er enorm interesse for ham. Hvis Aalesund legger ut et bilde på Facebook-siden, har de vips 20 kommentarer, og alle er fra Marokko. Han er vant til å være stjerne. Aalesund satsa tungt på det ene kortet økonomisk, og de lyktes med det, sier Skiri til Nettavisen.

- Han er en toppscorer
Skiri jobber nå som fotballekspert for Cmore, men har likevel fått med seg samtlige av Aalesunds kamper denne sesongen. Han skryter uhemmet av gamleklubbens største målgarantist.

- Etter en tilvenningsperiode, der han spilte mest for seg selv, har han virkelig slått til i Aalesund-drakta. Han er nettopp det han er, en toppscorer, og fremstår som det i måten han spiller på. Han er bra foran mål, kan avslutte med begge bein, er lur i bevegelsene og blitt bedre til å spille sammen med lagkameratene. Han får også lov til å fokusere på det offensive, og slipper å ta de tunge defensive løpene. Leke James, som han spiller sammen med, har for eksempel større defensivt ansvar, forteller Skiri.

Etter søndagens kamp mot Tromsø, der Hamed-Allah scoret ett mål, kåret lokalavisen Sunnmørsposten ham til banens beste. Hamed-Allah får en åtter på børsen, best av samtlige på banen sammen med keeper Sten Grytebust.

«For en kamp - for en spiller. Han valset rundt med Miika Koppinen og de andre TIL-forsvarerne, og hadde fortjent flere mål enn det ene han scoret. Norges beste angriper for tiden,» var beskrivelsen fra avisen.

Roser egenskapene
Amund Skiri forteller at han får gode rapporter fra gamle lagkamerater om Hamed-Allah.

- De sier han er en god spiller som utvikler seg positivt. Han har tatt norsk kultur og spillestil fort, og i øyeblikket er han den soleklare toppscorerkandidtaten i Tippeligaen. Ikke bare fordi han er toppscorer akkurat nå, men jeg tror han bare vil fortsette å score mål, mener Skiri.

- Som gammel forsvarsspiller, hvilke egenskaper tror du han har som stoppere misliker?

- Han er veldig smart i bevegelsene sine, finner rom det er vanskelig å plukke opp, kan avslutte medbegge bein, har et bra skudd og kan heade. Han kan gå begge veier og avslutte med begge bein, beskriver Skiri.

Hamed-Allah er bare 22 år, og har en kontrakt ut 2016 med Aalesund. Skiri svarer følgende på spørsmål om han tror gamleklubben sitter på en gullgruve.

- Aalesund har gode muligheter til å selge videre. Hvis han blir toppscorer i Tippeligaen, og fortsetter i årene som kommer, kan han bli solgt videre for betydelig mer enn det de kjøpte ham for. Jeg tror ikke han kan bli solgt for enorme summer i 50-millionersklassen, men kanskje det dobbelte eller tredobbelte av det de betalte for ham, sier Skiri avslutningsvis.

Neste mulighet for spissen til å imponere kommer førstkommende søndag. Da gjester Start Color Line Stadion i en kamp mellom topp og bunn i Tippeligaen. Kampen kan naturligvis følges i vårt livesenter NaLive.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn

Kommentarer til denne saken