START - ODD 0-1:

16. mai tok Start en noe heldig trepoenger over Odd i Skien, da sørlendingene vant 1-0 etter scoring av Rolf Daniel Vikstøl.

Siden den gang har sørlendingene gått gjennom et aldri så lite mareritt i Tippeligaen.

Etter Odd-kampen har Start nemlig spilt sju seriekamper. Fasit er tre poeng etter tre uavgjorte og fire tapte kamper, og makrellene fra Sørlandet befant seg dermed helt nede på bunnen av tabellen før nettopp Odd kom på besøk på Sør Arena på lørdag.

Oldrup Jensens første
Den svake innsatsen de siste månedene førte til at trener Mons Ivar Mjelde inndro Start-spillernes ferie i juli, mens Mjelde selv dro vekk, noe TV 2 Sportens Davy Wathne reagerte kraftig på:

- Ingen har snakket så høyt og så patosfylt som Start-treneren om «stolthet» og «ære» og om «å blø for drakta». Retorikken harmonerer dårlig med det som skjer i klubben hans akkurat nå, kommenterte Wathne i et blogginnlegg.

LES SAKEN: Får det glatte lag av Davy Wathne

Og kanskje kunne Start-spillerne trengt den ferien som de altså ble inndratt.

Første omgang mot Odd var i hvert fall av det svært lite sprudlende slaget fra vertenes side, og det var telemarkingene som førte an spillet.

Etter 35 minutters spill fikk gjestene også betalt: Et frispark fra venstre ble slått inn foran mål, og en dårlig klarering fra Armin Nouri førte til at Fredrik Oldrup Jensen kunne avslutte på halv volley. Ballen gikk via nettopp Nouri og i mål, noe som betydde Oldrup Jensens første scoring for Odd på øverste nivå.

Stikk mot Mjelde
Odd fortsatte å kontrollere, og det var helt fortjent at gjestene gikk til pause med en ettmålsledelse.

Det mente også tidligere Odd-spiller Espen Ruud, som fulgte kampen.

- De skulle nok hatt den ferien de ble inndratt, skrev Odense-spilleren på Twitter, med åpenbar henvisning til Mjeldes ferietrekk.

HTML EMBED

I andre omgang kom imidlertid Start bedre med i kampen, og omgangen besto stort sett i at vertene forsøkte å nærme seg Odds bur.

Men den bakre fireren til Odd hadde både god kontroll og god tid, og bakerst var keeper André Hansen til å stole på de gangene Start trengte seg forbi Odd-forsvaret.

- Dette er tungt
Starts største sjanse kom 20 minutter ut i omgangen, da Alejandro Castro mottok ballen på fem meter og fikk avsluttet. André Hansen viste imidlertid hvorfor han er med i landslagsdiskusjonen, og avverget forsøket med både hell og dyktighet.

Dermed ble det igjen null poeng på Start, som nå virkelig må se alvoret i situasjonen. Det innrømmer også Start-kaptein Glenn Andersen overfor C More etter kampen.

- Dette er tungt med tanke på at vi ligger an slik vi gjør. Vi kan likevel ikke se mørkt på det. Det er mange kamper igjen og mange poeng å spille om. Vi må fortsette å krige, sier han.

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er på sin side hodt fornøyd med resultatet.

- Jeg er veldig fornøyd, spesielt med første omgang. Vi får en mulighet til å avgjøre med Frode Johnsen i annen omgang, i tillegg til at de har en fet sjanse, kommenterer Fagermo.

Start befinner seg sist på tabellen, to poeng bak Sarpsborg 08 på kvalikplass med én kamp mer spilt enn østfoldingene.

Odd på sin side har klatret opp til sjetteplass, før serierunden fullføres lørdag kveld og søndag.