Gå til sidens hovedinnhold

- De spiller med ballettsko

Og det gjør man ikke ustraffet mot Real Madrid, fikk AC Milan brutalt erfare.

REAL MADRID - AC MILAN 2-0:

Se UEFAs offisielle statistikk fra kampen her!

Det var den største kampen så langt i Champions League-sesongen 2010/11. I hvert fall på papiret.

Men noe jevnspilt drama ble det aldri. I stedet fikk AC Milan en leksjon i effektiv fotball av Jose Mourinhos Real Madrid.

- De spiller med ballettsko, sa Viasats kommentator Roar Stokke om Milan-spiller i første omgang. Og i den grad det skulle være tvil, så kommer man ikke langt med ballettsko på en fotballbane, og i hvert fall ikke på Santiago Bernabeu.

GRUPPE E: Riises Roma i kjempetrøbbel
GRUPPE F: - Solid og imponerende av Chelsea
GRUPPE H: Fem Arsenal-mål, fem målscorere

Avgjort på et kvarter
Allerede før kvarteret var unnagjort, var kampen i realiteten avgjort. Da ledet nemlig Real Madrid 2-0. Nærmere bestemt var det i det 13. og 14. minutt det skjedde.

1-0 var det Cristian Ronaldo som sørget for med et knallhardt og godt plassert frispark. Så hardt var det at AC Milan-muren høflig hoppet unna.

2-0 kom altså like etterpå. Denne gangen gjorde Ronaldo forarbeidet for den tyske VM-helten Mesut Özil, som traff blink via en Milan-forsvarer.

Med Milan ble det, som Roar Stokke antydet, mest tripping før pause. Altfor få tok seg bryet med å trippe hjem, og dermed ble det unødvendig komfortabelt for Real Madrid.

Fornøyd Mourinho
I andre omgang hevet gjestene seg flere hakk, men det var likevel Real Madrid som var nærmest scoringer ved Gonzalo Higuain og Cristiano Ronaldo.

- Jeg er mer enn fornøyd, sier Real-trener Mourinho, som synes laget har kommet langt på tre måneder under hans ledelse.

Men fortsatt ser han ett klart forbedringspotensial.

- Vi må bli mer besluttsomme på den siste tredjedelen, konstaterer han.

Full pott
Tirsdagens seier innebærer at Real Madrid står med full pott etter at halvparten av kampene er spilt. Det betyr at de i praksis er videre fra gruppe G allerede.

I den andre kampen i gruppa vant Ajax 2-1 over Auxerre hjemme i Amsterdam.

Det betyr at både Ajax og AC Milan står med fire poeng, mens Auxerre er poengløs tabelljumbo

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken