Gå til sidens hovedinnhold

- De stemte mot fri trekning

Ifølge Norsk Supporterallianse kunne krangelen om spillested i kvartfinalen mellom Lillestrøm og Rosenborg vært unngått. Si din mening.

Rosenborg gikk onsdag kraftig ut mot Norges Fotballforbund, som påla RBK å reise til Åråsen for å spille kvartfinalekampen mot Lillestrøm.

RBK-direktør Nils Skutle pratet i går med fotballpresident Sondre Kåfjord, som lovte å se på saken, og ha et telefon-styremøte i dag for å avgjøre saken. RBK mener de har reist lengre enn LSK til nå i cupen, og vil ha hjemmekamp i kvartfinalen.

På Tinget
Men saken kunne vært avgjort for lenge siden – uten diskusjon.

For to og et halvt år siden fremmet Vålerenga et forslag på Fotballtinget om at NFF skulle sette opp de tre første rundene, for så å ha fri trekning fra fjerde runde.

- Vi konstaterer at det stadig vekk er diskusjon omkring dette. Vi konstaterer også at både Lillestrøm og Rosenborg stemte mot det forslaget, som ville gjort at laget som trillet først ut av hatten fikk hjemmekamp, sier Norsk Supporterallianses (NSA) leder Richard Jansen til TV 2 Nettavisen.

NFF skal bestemme
Forslaget ble nedstemt med solid margin den gangen.

- Flertallet på Tinget mente det var riktigst av NFF skulle bestemme hvem som fikk hjemmekamp. Og da bør de jo forholde seg til det. Denne saken bekrefter jo hvor godt cupen står i Norge. Dette engasjerer jo folk veldig mye, mener Jansen.

Behold tradisjonen
Han mener det er veldig riktig at de tre første rundene i cupen blir satt opp med bortekamper til de store lagene.

- Jeg har selv sett de aller fleste av Stabæks cupkamper de senere årene, og har vært på mange av disse småstedene. Jeg ser hvor mye det betyr for disse småstedene, og det er veldig viktig at den tradisjonen opprettholdes, understreker Jansen til TV 2 Nettavisen.

Bør reglene endres? Hvem vinner cupen i år? Bli med på debatten i kommentarfeltet under.

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021

Kommentarer til denne saken