Gå til sidens hovedinnhold

De ti mest kontroversielle episodene i Premier League

Lagkamerater som slåss, spytting og flygende støvler.

Nettavisen har sett tilbake på Premier League-historien, og funnet ti episoder som absolutt er til å skamme seg over.

I dag presenterer vi plass 6 til 10 på listen, mens de fem mest kontroversielle episodene vil bli omtalt søndag.

10. El Hadji Diouf spyttet på motspiller

Diouf har det med å spytte. Da han spilte for Liverpool ble han beskyldt for å spytte på en Celtic- tilhenger og mens han var på utlån i Bolton spyttet han på noen Middlesbrough-tilhengere. Så toppet det seg da han som Bolton-spiller spyttet på Portsmouths Arjan de Zeeuw, noe som resulterte i tre kampers utestengelse og to ukelønners bot. Bolton-manager Sam Allardyce sa senere at han hadde vurdert å sende Diouf til psykolog.

9. Gallas’ sitt-ned-aksjon

Er man kaptein, bør man oppføre seg som en, noe Arsenals William Gallas definitivt ikke gjorde denne februardagen i 2008. Etter at Gael Clichy hadde laget straffe på overtid og James McFadden hadde satt den inn for Birmingham, var Gallas rett og slett så rasende at han satte seg ned på banen og nektet å flytte seg. Mens resten av spillerne gikk i garderoben ble Gallas sittende på banen lenge, helt til manager Arsène Wenger klarte å lokke ham i garderoben.

HTML EMBED

8. Kieron Dyer vs. Lee Bowyer

Bare for å understreke. Disse to var faktisk lagkamerater og spilte på Newcastle denne vårdagen i 2005 da de svarte og hvite møtte Aston Villa.

Likevel endte de to i et voldsomt håndgemeng på banen etter at Villa hadde satt inn sitt tredje mål i 3-0-seieren. Bowyer og Dyer måtte holdes fra hverandre av med- og motspillere. Dommeren så heller ingen annen råd enn å vise ut begge spillerne.

Bowyer fikk senere en bot på seks ukelønner etter at han innrømmet at han startet fighten fordi Dyer nektet å passe til ham tidligere i kampen.

HTML EMBED

7. Fergie sparker en støvel på David Beckham

Manchester United hadde tapt 2-0 for Arsenal på Old Trafford i FA-cupen i 2003 og manager Sir Alex Ferguson bestemte seg for å gi laget en skikkelig overhøvling i garderoben. I sinne sparket han en fotballsko som lå på gulvet i garderoben, og traff David Beckham like over fotballikonets venstre øye.

Beckham forsøkte ikke å skjule arret da han kom på trening to dager senere, men Ferguson avviste at det var gjort med vilje.

- Hvis jeg prøvde det 100 ganger, eller en millioner ganger, ville jeg ikke klart det igjen. Hvis så, hadde jeg fortsatt å spille, sa Ferguson.

Dessverre finnes det dårlig med videoer av denne episoden.

6. Robbie Fowler sniffet krittlinja

Det er mange måter å feire mål på, og Robbie Fowler hadde vel en av historiens dårligste ideer da han etter å ha scoret et utligningsmål for Liverpool mot Everton bestemte seg for å simulere kokainsniffing. Fowler la seg ned over sidelinjen, lukket det ene neseboret med en pekefinger og lot som han sniffet krittstreken.

Episoden skjedd etter at Fowler ble beskyldt for narkotikamisbruk av Everton-fansen.

Manager Gerrard Houllier hevdet senere at Fowlers feiring var en afrikansk gress-spise-feiring, men det var vel ingen som trodde på ham.

Fowler fikk fire kampers utestengelse for episoden.

HTML EMBED

Søndag publiserer vi altså de fem mest kontroversielle episodene.

HTML EMBED
Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken