Gå til sidens hovedinnhold

De vant 900 millioner

Det engelske paret hadde bare spilt to ganger tidligere, før de dro inn monstergevinsten.

På lørdag ble det klart at én vinner vant jackpoten i EuroMillions-lotteriet, etter at summen hadde bygget seg opp over fem trekninger.

Les mer:En Lotto-spiller er 900 millioner rikere

Og de heldige vinnerne av 101 millioner pund, eller over 900 millioner kroner, er paret Dave (47) og Angela Dawes (43) fra Chambridgeshire i England.

- Vi fant fram kupongen og så på i sjokk da numrene jeg hadde valgt ut, ble trukket én etter én, sier Dave Dawes på en pressekonferanse, ifølge Daily Mail.

- Vi kunne ikke tro det. Det var for sent til å ringe spillselskapet, så jeg lå med kupongen på meg hele natten. Men jeg sov ikke et blunk, legger han til.

Ikke råd til bryllup
Dave Dawes jobber som skiftleder for Premier Foods, mens Angela jobber som frivillig for the British Heart Foundation.

De bor sammen i en et-roms-leiligethet og har tidligere ikke hatt råd til å gifte seg.

Grunnen til at Angela også heter Dawes, er at hun ville bytte etternavn etter å ha skilt seg fra sin forrige ektemann og valgte Dave sitt, etter de to hadde blitt et par.

- Vi hadde ikke råd til å gifte oss. Så ettersom vi kom til å gifte oss i fremtiden, tok jeg hans navn uansett, forklarer Angela.

Tredje største gevinst
Nå er planen å gifte seg til neste år. Pengene skal de bruke på å kjøpe seg eiendommer i hjem- og utland, samt flere reiser.

Dave har også en 18 år gammel sønn, og paret har også planer om å hjelpe familie og venner økonomisk.

Tallene som utløste gevinsten var 18, 26, 34, 38 og 42.

101 millioner pund er den tredje største utbetalingen noensinne. Den største utbetalingen var 161 millioner pund, som Colin og Chris Weir dro i land i juli i år.

Kommentarer til denne saken