Gå til sidens hovedinnhold

- De vil også ha innvandringsstopp

- Her i Malmö får vi høre våre egne argumenter, sier Mazyar Keshvari (Frp) til Nettavisen.

Fremskrittspartiet fant meningsfeller under sin studietur til Malmö og innvandrerforstaden Rosengård torsdag.

- Bruker de samme argumentene
- Møtet med politikere og andre her i Malmö har så langt vært overveldende positivt og mange bruker de samme argumentene som vi i Frp gjør. Både ordføreren og varaordføreren sier at de ønsker innvandringsstopp. De trenger en pustepause for å få til integreringen, sier Mazyar Keshvari, stortingskandidat og nestleder i Frps bystyregruppe i Oslo, på telefon fra Malmö torsdag.

Invitert over grensen
Snart tre uker er gått siden Frp-formann Siv Jensen på et partimøte dro fram innvandrerbydelen Rosengård i Malmö som et skrekkeksempel på snikislamisering. Hun hevdet at svensk lov her er erstattet av sharialover. Ledende politikere i Malmö sa at de ikke kjente seg igjen i denne beskrivelsen. Derfor inviterte de Frp over grensen for at partiet selv skulle få se. Torsdag ankom Frp-delegasjonen, med nestformann Per Sandberg i spissen, byen. Medieinteressen rundt besøket er stor.

- Vi kommer hit med åpne øyne og har ingen klar oppfatning av hvordan det er i Rosengård, uttalte Sandberg til frammøtte pressefolk da han innledet besøket utenfor Islamic Center, melder Skånskan.se.

- Satellitt og parabol
Under besøket fikk Frp-delegasjonen blant annet se Rosengårdskolan, som ikke har en eneste elev med svensk som morsmål.

- Her sier den kommunalt ansatte imamen og kulturarbeideren ved skolen, Ali Ibrahim, at han også er imot innvandrergettoer. Han forteller om barn helt ned i 11-årsalderen som blir giftet bort. Og at flertallet av foreldrene til barna ved skolen er arbeidsledige, sier Keshvari.

- Gettoer i gettoen
Han sier at i Rosengård har innvandrere dannet gettoer i gettoen.

- Irakere bor i et område, somaliere i et annet. Mange her snakker om satellitt- og parabolproblemet, at folk flytter til Sverige selv om de mentalt befinner seg i sitt eget hjemland og stort sett følger med på det som skjer der, sier Keshvari.

Møtte islamsk leder
Sandberg og hans delegasjon ble torsdag morgen møtt av Bejzat Becirov, leder for Islamic Center. Han fortalte at hans organisasjon samler rundt 90 nasjonaliteter.

- Mange tror at muslimer er en enhet, men vi er veldig ulike oss imellom, forklarte han de norske politikerne, ifølge Skånskan.se.

På spørsmål fra Sandberg om det finnes fundamentalister i Malmö svarte Becirov at det finnes noen, men at de er i mindretall.

Skuffet over Jensens fravær
Frp-formann Siv Jensen selv står over Sverige-turen. Det skuffet det svenske vertskapet.

- Vi hadde selvsagt håpet at Siv Jensen selv ville komme. Det synes jeg hun burde etter å ha spredt sitt budskap om sharialover i Rosengård. Vi hadde håpet at hun ville komme med en unnskyldning til Malmö og Rosengårds innbyggere, uttalte kommunalråd Ilmar Reepalu til Nettavisen mandag.

Frisk debatt
På debattsidene til regionavisen Skånskan.se gikk diskusjonen friskt torsdag. Her er et utdrag fra noen av innleggene om Frp-besøket:

«Glad jeg ikke lever i Rosengård. Naive Svensker kan takke seg selv for at Rosengård blir et eget land om 50 år, slik som Kosovo». Anonym.

«Borde det inte vara bättre om den norska delegationen hade inbjudits på besök när ambulans- eller brandkårspersonal gör utryckningsinsats och då blir betackade med stenkastning och raketer?» San Ningen

«"Kommer hit med öppna ögon". De har gapat om smyislamisering i Rosengård under en längre tid. Det kan man inte kalla öppna ögon. De har spridit en falsk propaganda utan att någonsin sett Rosengård». Bengt Persson

Reklame

Hev smaken på grillmaten med disse deilige sausene

Kommentarer til denne saken