Gå til sidens hovedinnhold

Debuten lot vente på seg

Det nye stjerneskuddet Zoran Tosic så Manchester United ta finaleplassen fra reservebenken.

MANCHESTER UNITED - DERBY 4-2 (4-3 sammenlagt):

Derby overrasket alle ved å hente hjem en 1-0-seier mot Manchester United i første kamp av ligacupens semifinale.

I returoppgjøret på Old Trafford var det imidlertid liten tvil om hvem som skulle få finaleplassen på Wembley, selv om Derby yppet seg mot slutten - og spilte jevnt bra med United under hele kampen.

Spenningen dreide seg først og fremst om Uniteds serbiske nyervervelse Zoran Tosic skulle få sin debut for de røde djevlene - men den gang ei.

Sammen med blant andre Cristiano Ronaldo startet 21-åringen på reservebenken hos hjemmelaget, og i motsetning til nevnte Ronaldo ble Tosic heller ikke satt innpå underveis.

Reservelag
Derimot benyttet Sir Alex Ferguson en hel haug av andre reserver i semifinaleoppgjøret, i lagoppstillingen kunne man lese navn som Ben Foster, Jonny Evans, Darron Gibson og Danny Welbeck.

Men det var portugisiske Nani som på egen hånd sørget for det første målet, etter et vakkert soloraid.

Derby hang godt med spillemessig på Old Trafford, men forsvarsmessig sviktet det for Championship-laget.

John O' Shea og Carlos Tévez scoret hvert sitt mål før pause, og dermed var oppgaven svært vanskelig for gjestene.

Men Derby fortsatte å imponere spillemessig etter hvilen, og viste tydelig at de ikke ville la sjansen om spill på Wembley gå fra seg uten kamp.

Spenning mot slutten
Ti minutter før slutt la Jonny Evans Derbys Paul Green i bakken innenfor straffefeltet, og Giles Barnes sørget for en fullt fortjent redusering.

Men mens Derby kjørte på for nok en redusering som ville gitt avansement til finalen ble Carlos Tévez spilt gjennom. Alene med Derby-keeper Roy Carroll ble han felt, og Cristiano Ronaldo satte den på følgende straffen i mål.

Nok en redusering av Barnes, denne gangen på et vakkert frisparkmål fra 25 meter, var ikke nok for Derby.

Med 4-3 sammenlagt er Manchester United dermed klar for finalen i ligacupen, der de møter vinneren av Burnley og Tottenham, som spiller onsdag.

Kommentarer til denne saken