Gå til sidens hovedinnhold

Debuterer på amerikansk

HAUGESUND (TV 2 Nettavisen): Elisabeth Seljevold går motsatt vei og debuterer i den amerikanske indiefilmen "This Corrosion".

Nå håper hun at norsk film vil ha henne med på laget.

Elisabeth Seljevold bodde fire år i New York der hun tok utdannelsen sin ved teaterskolen Circle In The Square. Det var her, gjennom filmprodusenten Gil Holland, at hun stiftet bekjentskap med regissøren Mitch McCabe.

McCabe var såpass imponert over den norske skuespilleren at hun ga henne hovedrollen som den mentalt plagede Farrah i en kortfilm, men etter endt filming hadde McCabe så mye materiale at hun utviklet det hele videre til en helaftens spillefilm.

Briste eller bære
Farrah er filmens store fokus fra begynnelse til slutt og en stor utfordring for Seljevold som gikk på en ren teaterskole.

- Det er jo en veldig bærende rolle. Det lå en viss frykt i "hva hvis det ikke fungerer", smiler Seljevold. "This Corrosion" er ingen bred film, men den er nærmest suggerende i sin filmstil matchet med Seljevolds fortellerstemme. Nå har filmen begynt sin vandring rundt på flere festivaler.

Selv har Elisabeth Seljevold vendt hjem til Norge.

Spennene norsk filmbølge
- Det er umulig å leve av teater i New York om du ikke har et virkelig stort navn, dessuten var det mye jeg savnet med Norge, sier Seljevold som etter hjemflyttingen også har blitt mor. I vår satte hun opp "Vaginamonologene" i Fredrikstad.

Seljevold kan godt se for seg en tilværelse der hun jobber på begge sider av dammen, men synes samtidig at det som skjer innen norsk film er uhyre spennende.

- Sånn sett er jeg veldig glad for at Haugesund plukket ut filmen. Det er en sjanse for å vise meg frem og skape nye kontakter, sier hun.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene