Gå til sidens hovedinnhold

Debuterte med hat trick

Han ble satt på transferlista i januar, og scoret tre mål i debuten for sin nye klubb – mot sin gamle!

Lee Elam (30) har hatt flere klubber enn John Carew, men med gårsdagens debut for Exeter i Conference League kan flankespilleren endelig ha funnet en klubb hvor han kan få tid til å pakke ut mer enn tannbørsten.

Elam, som ble frigitt av Weymouth og tuslet videre til Exeter for ni dager siden, gikk rett inn på Exeters flanke etter at laget fikk juling av Gravesend & Northfleet sist lørdag.

Jobben gjorde han bra.

Drømmedebut
Først dyttet han inn returen fra den gamle Exeter-keeperen Jason Matthews i det pauseresignalet skulle til å komme, og i andreomgangen satte han i turboen. Etter en times spill dunket Elam inn 2-0, og et snaut kvarter senere dyttet han inn Wayne Carlisles (sønnen av «circles in the sand» Belinda Carlisle) innlegg og sikret seg sitt første hat-trick i karrieren.

Jon Challinor scoret et sent mål for Exeter, som vant 4-0 over rivalen Weymouth tirsdag. Exeter klatret med det en plass opp på Conference-tabellen, og har fortsatt heng på play off-plassen de drømmer om.

Eksklusiv liste
Andre spillere som har debutert med å score hat-trick:

* Guillermo Stábile scoret hat-trick da han debuterte for Argentina i VM 1930. Han ble toppscorer i mesterskapet med åtte mål på fire kamper.

* I 1961 debuterte Jimmy Greaves for Tottenham etter et kort opphold i Italia. Det ble tre mål mot Blackpool.

* I sin første, hele kamp for Southampton dunket Alan Shearer inn tre mål mot tottenham. Det ble flere etter hvert – 283 i ligaen, 27 i FA Cupen, 32 i ligacupen og 37 i andre kamper.

* Fabrizio Ravanelli scoret også mål på bestilling i England. I debuten hans for Middlesbrough i 1997 var det Liverpool som fikk unngjelde.

* Wayne Rooney scoret tre mål mot Fenerbahce i sin debut for Manchester United i september 2004.

* Filip Sebo debuterte for Slovakia sommeren 2006, og lot Michael Mifsud og de øvrige malteserne få gjennomgå med sitt debut hat-trick.

Lee Elam er for øvrig den eneste spilleren i Exeters historie som har debutert med et hat-trick.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien