Gå til sidens hovedinnhold

Definitivt nei fra Leganger

Cecilie Leganger sier et soleklart nei til å spille håndball-EM for Norge i desember. Hun prioriterer studier. Samtidig er det flere enn Gunnar Pettersen som reagerer på hennes landslags-nei.

Kvinnelandslagstrener Marit Breivik håpet torsdag at Cecilie Leganger var motivert til å spille EM i Ungarn i desember. Det håpet knuser Leganger definitivt.

- Per dags dato er det ikke aktuelt med EM spill for meg i desember. Jeg skulle gjerne stilt opp for dem, men hvis valget står mellom å miste en studieplass og å spille håndball på topplan, så synes jeg at det valget er rimelig enkelt, sier hun til TV 2 Sporten.

Tøff hverdag
Hun er midt i sine legestudier, og vil prioritere disse, samt klubbhåndball for Slagelse.

- Det er en tøff hverdag, og jeg virkelig kjemper for å kunne kombinere studiene med håndball. Sånn er det bare.

- Jeg håper jo at representanter fra Norges Håndballforbund ser at på lang sikt er det mye bedre å ha en glad og fornøyd keeper som kan bidra på landslaget, enn en keeper som ikke komme rover arbeidsoppgavene i hverdagen. Og det ber jeg om dyp respekt for, sier Cecilie Leganger.

Får støtte...
Cecilie får full støtte av sin trener i Slagelse – og tidligere lagvenninne i Bækkelaget, Anja Andersen.

- Det er masse såkalte håndballeksperter i Danmark som aldri har vunnet noen ting. gang på gang står fram og skal uttale seg om det ene og det andre. Jeg pleier alltid å spørre: Hva har dere vunnet, sier hun til TV 2 Sporten.

Hun sikter da til herrelandslagstrener Gunnar Pettersen som torsdag mente Cecilie Leganger skyldte lagveninnene og Marit Breivik å stille opp i mesterskapet. Han synes det er for dårlig unnskyldning å skylde på skolen.

...og motbør
Han får støtte av Cecilie Legangers tidligere landslagsveninnen, Trine Haltvik.

- Mange føler vel at det Gunnar sa er veldig viktig. Og at det er godt at det kommer fram.

- Når man er keeper så er det lettere å være med i et EM også. Du trenger ikke det samspillet som man trenger når man spiller ute på banen. Jeg mener at under fjorten dager i desember så man hun vel kunne klare å prioritere håndballen, sier Haltvik til TV 2 Sporten.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien