TOTTENHAM – STOKE 3-1:

Det har gått mye opp og ned for Tottenham denne sesongen, men etter at Harry Redknapp tok over managerstolen etter Juande Ramos har det så absolutt sett lysere ut på White Hart Lane.

Den rutinerte manageren har også styrket laget betraktelig i løpet av januar. Blant annet har han hentet hjem både Jermaine Defoe og Pascal Chimbonda. Mens Carlo Cudicini har kommet inn i mål.

Avgjorde i første
I tirsdagens seriekamp hjemme mot Stoke, var det først og fremst Defoe som imponerte. Allerede etter 8 minutters spill var den lille spissen svært delaktig.

Defoe raidet nedover høyresiden, og spilte over til Aaron Lennon på motsatt side. Den raske vingen gjorde ingen feil, og satte ballen sikkert i mål bak Thomas Sørensen.

I det 21. minutt var Defoe på ferde igjen. Spissen kombinerte fint med kollega Roman Pavlyutsjenko, og alene med Stokes danske keeper gjorde var han kald. 2-0!

Like etter var det duket for nok et mål. David Bentley spilte til Luka Modric, og kroaten dro av en spiller, før han la inn i feltet. Michael Dawson stanget ballen i mål.

Flere mål ble det ikke i første omgang, men etter hvilen skulle Stoke få et lite håp. Matthew Etherington spilte fram til James Beattie, og spissen reduserte til 3-1.

Men det ble bare med håpet for gjestene. Kampen ebbet noe ut etter dette, og Tottenham kunne dermed innkassere tre fortjente poeng. De er nå oppe på 13.-plass på tabellen, tre poeng over nedrykksplass.

Knalldebut for Heskey
I oppgjøret mellom Portsmouth og Aston Villa på Fratton Park, var det nykommer Emile Heskey som ble den store helten. Den store spissen ble matchvinner i debuten, med et må etter 20 minutters spill.

Heskey ble headet igjennom av Gabriel Agbonlahor, og spissen avsluttet knallhardt ned i hjørnet.

Portsmouth var spillemessig med på notene i store deler av kampen, men Tony Adams gutter slet med å skape de helt store farlighetene foran Brad Friedel.

Det hjalp heller ikke at Nadir Belhadj ble utvist i det 71. minutt. Mannen fra Algerie pådro seg sitt andre gule kort da han slang med leppa til dommeren, og måtte gå i garderoben for en tidlig dusj.

Til tross for at de var redusert til ti mann, satte hjemmelaget inn et voldsomt press mot slutten. Aston Villa holdt imidlertid unna, og kunne dermed innkassere tre nye poeng.

John Carews klubb okkuperer nå en foreløpig 3.-plass i Premier League, bare tre poeng bak topplassen. Portsmouth er nummer 14 med sine 22 poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).