Gå til sidens hovedinnhold

- Deila kan gjøre en bedre jobb enn Drillo

Og Godset-sjefen er åpen for å bli Drillos etterfølger.

MARIENLYST (Nettavisen): Ronny Deila er kanskje Norges heteste fotballtrener akkurat nå. Det har den imponerende jobben han har gjort med Godset sørget for. 37-åringen overtok laget etter Dag-Eilev Fagermo i 2008, og har gjort Godset til et av Norges mest stabile topplag.

Deila har kontrakt med drammenserne ut 2015, men innrømmer at han kan være villig til å forlate Drammen hvis han får tilbud om å overta det norske landslaget etter Egil Drillo Olsen.

- Veldig spennende jobb
Drillo er som kjent inne i sin siste periode som landslagssjef, og er ferdig i jobben i oktober hvis landslaget ikke kvalifiserer seg til Brasil-VM.

På spørsmål fra Nettavisen om han kan være interessert i å overta A-landslaget, svarer han slik.

- A-landslagsjobben er en jobb som er veldig spennende, kanskje den største jobben i Norge. Det handler om å komme seg ut og få erfaring internasjonalt. Det er derfor jeg synes det er moro at Stefan (Johansen) får være med på A-landslaget, det er derfor vi er ute i Europacupen, for å bli bedre. Kanskje jeg også blir bedre av å trene et A-landslag? spør Deila.

Cmore-ekspert og tidligere Aalesund-kaptein Amund Skiri mener Deila er en av de mest åpenbare kandidatene til å overta det norske landslaget.

- Ja, jeg tror han kan gjøre en god jobb. Han står for offensiv, attraktiv fotball. Han er en trener som fenger både spillere, marked og supportere, sier Skiri til Nettavisen.

Kan overgå Drillo
Han er trygg på at Deila vil gjøre en bedre jobb med det norske landslaget enn det Drillo har fått til de siste årene.

- Ja, han kan gjøre en bedre jobb, for landslaget trenger en ny måte å spille fotball på. Jeg er glad for at det er mange nye spillere på landslagssamlingen nå. Det norske landslaget skriker etter nye impulser, og Deila er flink til å få frem talenter, det ser man med den jobben han har gjort for Strømsgodset, mener Skiri.

Godset-treneren snakker ofte om prosjektet han utvikler i Drammen, et prosjekt som så langt har ført til gullstrid, ikke gull. Hvis det heller ikke blir gull på Godset denne sesongen, nekter Deila for at det vil være med en bismak å eventuelt gi seg og overta landslaget.

- Hvorfor det? Skal Per-Mathias Høgmo ta jobben med en bismak også, da eller? Han har ikke vunnet gull før, han heller. Jeg måler meg ikke selv i gullmedaljer, men hva jeg får ut av mannskapet mitt og hva jeg har klart å bygge. Det er det det dreier seg om. Jeg regner ikke med at han som overtar Norge kommer til å vinne VM-gull. Man må bygge noe, og det er den prosessen som er gøy og det er det som driver meg, sier Godset-sjefen.

Krav
Han har imidlertid gjort seg noen tanker om hvilke krav som må oppfylles for at han eventuelt forlater jobben på Marienlyst.

- Hvis jeg får de rette rammene rundt meg, er det en veldig stor lyst der. Det er det ikke tvil om. Det må være noen som virkelig vil ha meg og med de rette menneskene rundt meg, påpeker han.

- Tror du at du er aktuell for jobben?

- Har ikke peil.

- Er du positiv hvis du får telefonen?

- Selvfølgelig, det har jeg alltid vært. A-landslaget eller en klubb i utlandet er et steg opp. Hvis ikke jeg er sulten på å bli bedre, hvordan skal jeg få spillerne mine til å bli det? spør Deila retorisk.

- Kan slå bra ut
Godset-veteran Øyvind Storflor har spilt under Deila siden 2009. Han mener det vil være et godt valg om NFF tar en telefon til Drammen når Drillos etterfølger skal utnevnes.

- Han er en god trener, så det kan slå bra ut. Han er en involverende trener som tar med spillere på råd. Han kjører ikke noe «one man show», og det har for min del passet veldig bra, sier Storflor til Nettavisen.

Amund Skiri mener det største minuset ved Deila som landslagssjef er manglende internasjonal karriere, samt at det ikke nødvendigvis er det samme å være god klubbtrener og god landslagstrener.

- Det kan være et aber at ikke får jobbet med spillerne hver dag. Han har heller ikke vært med på store landskamper foran fulle tribuner før. Spørsmålet er om timingen er riktig sett opp mot de andre kandidatene. Men Deila er klar for alt, tror han.

- Viktig med noe nytt
Skiri trekker frem Kjetil Rekdal, Ståle Solbakken og Per-Mathias Høgmo som de mest aktuelle landslagskandidatene ved siden av Deila. Cmore-eksperten håper uansett på nye toner fra den treneren som får jobben.

- Når det kommer en ny trener til en klubb er det ett ord som er viktig: Forandring. Det er viktig at man ser noe nytt, at alle kan se at det startes noe nytt og at det ikke skal henge igjen noe fra det gamle, avslutter Skiri.

Ronny Deila har uansett gjort seg noen tanker om hvilke grep han hadde tatt som norsk landslagssjef. På spørsmål fra Nettavisen om Stefan Johansen bør starte onsdagens landskamp mot Sverige, svarer Deila følgende:

- Hvis ikke han starter ... Da har vi et veldig forskjellig syn på fotball, sier Deila.

I oktober kan han få makten til å avgjøre akkurat slike spørsmål.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken