Gå til sidens hovedinnhold

Deiset i bakken uten hjul

Vinden var så sterk at kapteinen hadde bestemt seg for å avbryte landingen. Så kom et kraftig vindkast. To passasjerer brakk ryggen.

Det var ved innflyvning til Hammerfest flyplass at kapteinen bestemte seg for å la være å lande på grunn av den kraftige vinden.

- Akkurat når han bestemmer seg for å avbryte, like før landingspunktet, kommer et veldig kraftig vindkast. Flyet blir presset i bakken og høyre hovedhjulslegg knekker, slik at flyet rett og slett lander på buken og stopper, fortalte informasjonsdirektør Gøril Wiker i Widerøe flyselskap til TV 2 Nettavisen.

Det var 27 passasjerer og tre i besetningen på flyet, som kom fra Tromsø.

Brakk ryggen
To av passasjerene om bord på flyet fikk bruddskader i ryggen, fortalte vakthavende kirurg ved Hammerfest sykehus til Kanal24.

- Bruddskadene er ikke av alvorlig karakter og alle de 30 som var hos oss er nå skrevet ut, sa Karl Ivar Lorentsen søndag kveld.

Psykologhjelp
- Passasjerene opplevde selvfølgelig dette som dramatisk. Vi er veldig glade for at ingen kom til skade fysisk, men de er alle blitt briefet og fått tilbud om psykologhjelp og eventuell annen hjelp. Enkelte skal ha vært i lettere sjokk, sa informasjonsdirektør Wiker.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 14.40.

- De om bord er evakuert til Hammerfest sykehus, men vi har ikke fått melding om alvorlige fysiske skader, sa operasjonsleder Jon Olav Schjølberg i Vest-Finnmark politidistrikt til TV 2 Nettavisen like etter at krasjlandingen var et faktum.

Intern granskning
Flyhavarikommisjonen og luftfartstilsynet er underrettet, og Widerøe har allerede nedsatt en intern gransking av saken.

Flyet endte i grøften etter landingen, 10-15 meter utenfor rullebanen med vingen i bakken.

Reklame

Disse gressklipperne er best i test

Kommentarer til denne saken