Gå til sidens hovedinnhold

Demokratene tyr til «vold»

Demokratene anklager motkandidaten for kidnapping, og tyr til «vold» i egen valgkampanje. Se video.

Valgkampen i USA har vært preget av mye skittkasting og personangrep fra begge parter. Men aller verst er det kanskje i delstaten Kentucky.

Nå tyr Det demokratiske partiet i Kentucky til vold for å fange interessen hos velgerne. Partiet skal begynne å vise en politisk reklame fredag kveld, som anses for å være for sterk kost for barn. Derfor skal reklamen sendes på kveldstid.

Demokratene i delstaten har redigert sammen fotomaterialet fra en episode der en tilhenger av Det republikanske partiet tramper ned en aktivist. Hendelsen skjedde tidligere denne uken, og den republikanske senatorkandidaten Rand Paul ble tvunget til å suspendere en Tea Party-tilhenger etter voldsepisoden.

Trampe på folket
Den politiske reklamen viser trampeepisoden gjentatte ganger, og bringer budskapet om at Paul har planer om å «trampe på folket i Kentucky».

En talsmann for Det demokratiske partiet sier at reklamen ikke skal vises før klokken 22.00 på kvelden.

- Det er en skummel reklame. Det er synet og lydene av et fysisk angrep, sier talsperson Matt Erwin, skriver The Times.

Skamfull reklame
Pauls valgkampleder, Jesse Benton, kommer derimot med krass kritikk av reklamen.

- Dette forblir en av de mest skamfulle kampanjene i nyere historie, sier han.

Senatsvalget i Kentucky har vært preget av mye ubehagelig dramatikk. Republikanernes kandidat for Senatet, Rand Paul, truet med å trekke seg fra den siste debatten med demokratenes kandidat Jack Conway mandag denne uken. Årsaken er at sistnevnte har anklaget Paul for kidnapping.

Paul skal angivelig ha bortført og bundet en kvinnelig medstudent da han gikk på college, men senatorkandidaten hevder selv at det var en uskyldig spøk, melder Daily Mail.

- Tegn på desperasjon
Paul, som er sønnen til den tidligere uavhengige presidentkandidaten Ron Paul, valgte imidlertid til slutt å stille opp på den siste debatten. Men utenfor TV-studioet gikk en av hans frivillige valgkamparbeidere til angrep på en aktivist fra den radikale gruppen MoveOn.org.

Paul tok sterkt avstand fra hendelsen, og hevder at demokratenes TV-reklame er et tegn på desperasjon i den demokratiske leiren. Han anklager også demokratene for å gjøre alt de kan for å fjerne oppmerksomheten bort fra den skakkjørte økonomien.

Mellomvalg i USA
Paul, som er en yngling i den konservative Tea Party-bevegelsen, og Conway som er delstatens riksadvokat, kjemper om å overta senatsplassen til Jim Bunning som går av med pensjon.

Mellomvalget i USA finner sted tirsdag neste uke. Samtlige 435 plasser i Representantenes hus og 37 av 100 plasser i Senatet er på valg 2. november. Demokratene står i fare for å miste flertallet i Representantenes hus.

Se den omstridte TV-reklamen nedenfor.

HTML EMBED
Reklame

Her kan du levere Eurojackpot

Kommentarer til denne saken