Gå til sidens hovedinnhold

- Den beste følelsen er å score mål

Omar Elabdellaoui scoret sitt første Bundesliga-mål søndag.

EINTRACHT BRAUNSCHWEIG – NURNBERG 1-1:

Omar Elabdellaoui startet sin fjerde kamp for sesongen for det nyopprykkede Bundesliga-laget, Eintracht Braunschweig, søndag.

Nordmannen har fått mye tillit så langt denne sesongen, og han har også rukket å debutere for A-landslaget i løpet av høsten.

Nürnberg tok ledelsen etter 28 minutters spill ved Adam Hlousék, og det så lenge ut til at nordmannens lag skulle gå på sesongens femte strake tap.

Scoring
Men den norske unggutten ville det annerledes.

20 minutter før full tid fikk han ballen på halvspretten fra 15 meters hold. Med strak rist banket han ballen inn bak Nürnberg-keeper, Raphael Schäfer, på særdeles vakkert vis.

- Det var utrolig deilig å se den ballen gå i mål. Det var et meget viktig mål som sørget for at vi fikk ett poeng. Den beste følelsen er å score mål, forklarer Elabdellaoui til Nettavisen.

Braunschweig kjørte kampen de siste 25 minuttene, og kun en meget god Nürnberg-keeper sørget for at ikke alle tre poengene ble værende i Braunschweig.

- Det er veldig surt at vi ikke fikk tre poeng. Måten vi spilte på og antall sjanser i dag var veldig bra. Vi fortjente poeng, men alltid etter slike kamper så blir man sur når man ikke vinner, fortsetter den tidligere Manchester City-spilleren.

- Måten vi spilte på i dag gir nok god stemning i laget. Vi er ikke et lag som blir kjørt over. Vi synes vi er et godt lag. I dag var vi gode uten ball, jobbet hardt, var modige og turte å spille fotball.

Trøblete sesongstart
Den tyske bundesligaklubben har slitt kraftig innledningsvis på sesongen, og nordmannen mener det har vært litt stang ut for laget hans frem til nå.

- Dette er forhåpentligvis et steg i riktig retning. Det har vært en del personlige feil som har ødelagt for oss innledningsvis på sesongen. Vi var veldig gode i de to første kampene mot Werder Bremen og Borussia Dortmund.

- I dag tenkte vi ikke så mye utpå der, vi var bare enige om kose oss og jobbe for hverandre, fortsetter unggutten som startet karrieren i Skeid.

Braunschweig spiller i Bundesligaen for første gang på flere tiår, og klubben har ikke veldig hårete mål for denne sesongen, skal vi tro Elabdellaoui.

- Målet er og overleve i Bundesligaen. Men dette er en av verdens beste ligaer, så det er et tøft sted å spille.

Midtbanespiller
Søndag fikk han prøve seg som høyre midtbanespiller, og det er en rolle han godt kunne tenke seg å spille mer i.

- Jeg spiller der treneren synes jeg bør spille. Noen ganger føler jeg at kan bidra mer på høyre midtbane. Men det er opp til hva treneren mener er best for laget. Blitt brukt som midtbane på trening og da føler jeg at jeg har vært veldig god, forteller han.

Nordmannen lover å bidra mer fremover på banen om han skulle få flere sjanser på midtbaneplass.

- Spiller jeg midtbane så blir det nok en del assisterende pasninger og kanskje et par mål til, avslutter den sympatiske bundesligaproffen.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken