Nettsamfunnet Twitter har blitt mange fotballspilleres favoritthobby, og en av dem som er svært aktive med tvitringen er hardhausen Joey Barton.

Den omstridte midtbanemannen er kjent for å ytre meninger om det meste på nettet, og har flere ganger havnet i trøbbel for sine kommentarer.

Søndag var imidlertid Queens Park Rangers-spilleren i et litt mer fotballsaklig hjørne, og bestemte seg for å snakke om tidligere Manchester United-spiller Michael Owen.

- Den beste
Spissen ble frigitt fra Manchester United tidligere i sommer, og er nå på jakt etter en ny klubb. Til tross for at han har vært med i en årrekke er Owen fortsatt bare 32 år.

- Sitter å ser på opptak fra 1998/99-sesongen og ser Michael Owen parkere forsvarsfirere på egenhånd. Han hadde samme sveis da, som nå, 13 år senere, skriver Barton.

- Jeg mener faktisk at Owen er den beste spilleren England har produsert. Det er selvfølgelig åpent for debatt, men han var helt ustoppelig, skryter Barton videre.

Owen startet karrieren i Liverpool og ble raskt en superstjerne i klubben. Da han scoret i VM i 1998 mot Argentina ble spissen kjent over hele verden.

- Jeg snakker altså om Owen da han var på sitt beste, og ikke gjennom hele karrieren. Du kunne alltid stole på at han lagde mål da, skriver Barton.

- Men hadde han ikke hatt så mange skader som han hadde så hadde vi nok ikke behøvd å diskutere dette nå, skriver Queens Park Rangers-spilleren.

- For mange skader
Etter noen svært suksessrike år i Liverpool, der han scoret 158 mål på 297 kamper, ble Real Madrid neste stopp i 2004. Der ble han i kun én sesong.

Tiden i Madrid ble nok ikke helt som Owen hadde tenkt seg, og på totalt 45 kamper fikk han med seg 16 mål. Ikke ille, men ikke nok til å bli satset videre på heller.

(saken fortsetter under bildet)

Også den tidligere Liverpool-spissen er på nettsamfunnet Twitter, og etter innlegget til Barton tok Owen seg tid til å fortelle litt om sine tanker rundt dette.

- Jeg var bare i stand til spille for fult i alderen 17 til 19. Etter det var det altfor mange skader. Dette blir selvfølgelig mye «tenk om», men hodet ville mer enn kroppen, skriver han.

- Tøffe krav
Owen forteller at det kanskje ble litt for mye for ham i ung alder.

- Jeg klarte ikke helt å takle de tøffe kravene til meg i så ung alder. Jeg synes likevel jeg har oppnådd en del, og har fortsatt et par år til på fotballbanen i meg, skriver han.

Etter tiden i Real Madrid reiste Owen til Newcastle der han ble i perioden 2005 til 2009, også tiden på Tyneside var preget av mange skader.

Da kontrakten gikk ut med Newcastle ble han noe overraskende plukket opp av Manchester United. I løpet av tre sesonger i industribyen spilte han 52 kamper og scoret 17 mål.

(saken fortsetter under bildet)

Jakter ny klubb
I sommer ble spissen altså frigitt, etter at kontrakten løp ut og nå er han på jakt etter en ny klubb. Ryktene skal ha det til at Stoke er interessert, men så langt er ikke dette bekreftet.

I Twitter-meldinger nevner andre brukere folk som Alan Shearer, Paul Scholes, Robbie Fowler og Paul Gascoigne som sine kandidater til Englands beste spiller noensinne.

Barton er imidlertid ikke enig.

- De var selvfølgelig alle fantastiske spillere, men ingen av dem har gitt meg troen på at England kan vinne VM med dem på laget, skriver den omstridte spilleren.