Gå til sidens hovedinnhold

- Den døde kvinnen ble truet

Den handikappede kvinnen (34) som fredag ble funnet død i Kongsvinger, skal ha vært livredd for en bekjent som ifølge en kamerat var hos henne kvelden før hun uteble fra jobb.

Politiet vil ikke kommentere om de har snakket med kvinnens bekjente, som ifølge Dagbladet skal ha antastet og truet henne.

- Har den bekjente vært inne til avhør?

- Det har jeg ingen kommentar til, sier politiadvokat Rolf Thoresen til TV 2 Nettavisen.

Ingen har ifølge politiet foreløpig status som mistenkt eller siktet i saken.

Flere vitner har blitt avhørt fredag og lørdag.

- Virket redd
Kvinnen ble meldt savnet av arbeidskollegene fredag morgen, etter at hun ikke hadde vært på jobb siden tirsdag. Politiet tok seg da inn i kvinnens leilighet, hvor de fant henne død. Saken behandles nå som et mistenkelig dødsfall.

En kamerat av kvinnen satt i går i politiavhør. Han meldte seg selv til politiet da han hørte hvem som var død. Mandag ble han oppringt av venninnen, som virket redd og oppskjørtet.

- Trengte hjelp
- En bekjent av henne hadde kommet på besøk. Inne i leiligheten skal han ha antastet henne, og gjort seksuelle tilnærmelser. Venninnen min var handikappet og hadde ingen muligheter til å rømme, sier kameraten til Dagbladet.

Kvinnen skal ha bedt kameraten om å komme bort til henne, for hun trengte hjelp. Da han kom til leiligheten, hadde mannen allerede gått.

- Før han dro sa han til henne: «Jeg kommer tilbake, for jeg skal ha deg» sier kameraten.

- Kvalt av ukjent
Ifølge VG jobber nå politiet ut fra en teori om at en ukjent gjerningsmann har kvalt kvinnen. Politikilder opplyser til avisen at kvinnen ble funnet med et tekstil knyttet rundt halsen.

- Dette har jeg ingen kommentar til, sier politiadvokat Rolf Thoresen til TV 2 Nettavisen.

Kripos er koblet inn i saken, og jobbet lørdag ettermiddag fortsatt med sikring av spor på åstedet.

- Vi har i første omgang bedt om teknisk bistand fra Kripos. Siden vi ikke er sikre på dødsårsak vil vi rutinemessig foreta en undersøkelse rundt dødsfallet. Det kan også bli aktuelt å be om taktisk bistand, sa Thoresen til TV 2 Nettavisen fredag kveld.

Politiet avventer nå resultatene fra obduksjonen, som trolig vil bli foretatt i løpet av helgen.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?