TOTTENHAM - BLACKBURN
2-0:

Da Rafael van der Vaart kranglet Tottenham opp i ledelsen mot Blackburn i søndagens oppgjør på White Hart Lane, noterte han seg for sin 10. ligascoring for sesongen.

Dermed ble nederlenderen den første Spurs-spilleren som har scoret ti ligamål eller mer i to sesonger på rad, siden Robbie Keane og Dimitar Berbatov gjorde det i 2007/2008.

Forrige sesong satte den offensive midtbanemannen inn 13 ligamål for londonklubben og ble med det Tottenhams toppscorer. Så langt i år har det altså blitt ti nettkjenninger.

Denne sesongen er det Emmanuel Adebayor som har scoret flest med sine 13. Berbatov og Keane satte for øvrig inn 23 mål hver i 2007/08-sesongen.

Lennon herjet
van der Vaarts fulltreffer i søndagens møte kom etter 22 minutters spill. Gareth Bale headet først i tverrliggeren, før nederlenderen dunket ballen over streken fra kort hold.

Ballen gikk i Blackburns Scott Dann og ut igjen, men TV-bildene viste at ballen klart hadde vært over streken og dommerteamet virket også sikre i avgjørelsen.

Vertene gikk ut i hundre hjemme mot nedrykkstruede Blackburn og en opplagt Aaron Lennon skapte stadig problemer for forsvaret til gjestene, selv før van der Vaarts scoring.

Allerede etter to minutter var både Luka Modric og Lennon farlig frampå. Avslutningen fra kroaten ble blokkert, mens avslutningen fra Spurs' lynving gikk i nettveggen.

I det 9. minutt var midtbanemann Sandro svært nær ved å finne nettet. Modric og Adebayor kombinerte, før ballen ble klarert i beina på Sandro. Han dunket kula i tverrliggeren.

Modric hadde alt i alt en strålende første omgang på White Hart Lane og rett før pause vartet eleganten opp med en flott bokseåpnerpasning til unggutten Danny Rose.

Perle av Walker
Tottenhams egen rose blomstret imidlertid ikke i avslutningsøyeblikket og satte ballen rett på Paul Robinson. Da lagene gikk til pause sto det fortsatt 1-0 til vertskapet.

Tottenham var klart best før pause og hadde full kontroll på begivenhetene. Også etter hvilen hadde Harry Redknapps gutter et fast grep om matchen.

Ingen av lagene var imidlertid spesielt farlig foran mål i andre omgang, fram til det 75. minutt. Da viste Kyle Walker hva han kan gjøre med en ball.

Aaron Lennon hadde skaffet frispark og Walker fikk stjernetreff. Backen skrudde ballen over og rundt muren, før den plasserte seg flott opp i krysset bak Paul Robinson. En perle.

- Jeg spurte Rafael van der Vaart om jeg kunne ta frisparket, men trodde han skulle si nei. Så sa han rett før dommeren blåste at jeg kunne prøve meg. Jeg følte med en gang jeg traff ballen at den kunne gå inn, sa Walker om drømmetreffet i et intervju sendt på TV 2.

- Dette har vært et fantastisk år for meg. Jeg håper jeg kan toppe det med en plassering blant de fire beste med Tottenham, tilføyde 21-åringen, som nylig ble kåret til årets unge spiller i Premier League.

Svakeste siden 2004
Flere mål ble det ikke i London, noe som er svært dårlig nytt for Morten Gamst Pedersen og Blackburn. Nordmannens klubber ligger nemlig nest sist på Premier League-tabellen.

Blackburn klarte ikke å fyre av en enste avslutning på White Hart Lane. Det er første gang siden 2004 at et lag i Premier League ikke klarer dette i løpet av en kamp.

Opp til Queens Park Rangers på trygg plass er det tre poeng. Blackburn har to kamper igjen å spille denne sesongen. Først venter Wigan, før sesongens avsluttes mot Chelsea.

Tross en sørgelig lite skapende Blackburn-forestilling fant manager Steve Kean nok en gang positive sider ved innsatsen.

- Med tanke prestasjonen var det noen positive ting å ta med. Men mot et godt lag som Tottenham er en nødt til å holde bedre på ballen. Det fikk vi dessverre ikke til i dag, sa Kean.

- Vi trenger definitivt to kjempeprestasjoner i de resterende kampene. Hvis vi slår Wigan i neste kamp kan det snu igjen, la skotten til.