Far og sønn Murdcoch, samt Rebekah Brooks, møter i Underhusets mediekomité for å forklare seg om den britiske medieskandalen. Paul Stephenson, John Yates og Dick Federico fra London-politiet har allerede forklart seg.

Høringen pågår akkurat nå.

James startet med å beklage selskapets handlinger. Hans far Rupert avbrøt etter et par minutter:

- Dette er den mest ydmyke dagen i mitt liv, sa han.

Hva visste de?
Rupert Murdoch nektet i utgangspunktet å stille i komitéen, men ombestemte seg forrige uke. James er styreformann i News International og skal spørres ut om hvorfor han betalte store summer til kjendiser som fikk telefonene sine avlyttet av News of the World.

Han er dessuten anklaget for å ha prøvd å dekke over avlyttingsskandalen ved å autorisere utbetalinger til ofrene, såkalte «hush money». Han skal ifølge Daily Mail også møte Scotland Yard.

Rebekah Brooks må også svare for seg, til tross for at hun ble arrestert på søndag. Hun er nå løslatt mot kausjon.
Les: Slapp ut av fengsel i natt

Selv om det stilles enorme forventninger til høringen insisterer komitémedlemmer på at målet er å få vite sannheten, ikke å hetse de tre topplederne, skriver The Telegraph.

- Ført bak lyset
Avsløringene om praksisen til avisene i Murdochs selskap News Corporation har allerede ført til nedleggelse av News of the World og at Rebekah Brooks mistet jobben.

Murdochs konglomerat News Corp eier News International, som igjen driver noen av Storbritannias største aviser.

Brooks har hele tiden hevdet at hun ikke visste noe om hva som foregikk. Styremedlem i News Corp Thomas Perkins uttalte mandag at Murdoch har full støtte i styret.

- Styret, i likhet med toppledelsen, ble ført bak lyset av dårlige folk på lave nivå i organisasjonen, sa han til nyhetsbyrået AP.

Til sammen er ti mennesker så langt arrestert i forbindelse med skandalen.

Nettavisen følger saken