MARBELLA / ZAGREB (Nettavisen): Lørdag er Mohammed Abdellaoue tilbake for det norske landslaget. Den skadeplagede spissen kommer ikke til å starte, men måltyven kan fort bli en joker i møtet med Kroatia.

Sist gang Abdellaoue spilte en landskamp for Norge var for et år siden, mot Tsjekkia i Praha. I den kampen fant han selvsagt nettmaskene.

Det er en kneskade som har satt Moa ute av spill i lengre tid og dermed har spill i Bundesligaen for Stuttgart blitt byttet ut med sidelinjen.

- Bedre resultater
Ifølge landslagssjef Per-Mathias Høgmo er ikke spissen klar for å spille en full kamp enda, men han kan bli byttet inn i møtet med kroatene.

Skulle 29-åringen, som i sine yngre dager var heftig koblet med Manchester United, komme på banen i Zagreb, så vil vi få se en versjon av Abdellaoue som på mange måter er bedre enn den vi så for et år siden.

Oslogutten forteller nemlig at han fysisk er mye bedre enn tidligere.

- Det kommer seg uke for uke, føler jeg. Jeg har trent for fult siden januar og har en god treningshverdag. Jeg har gjennomført en del tester og de viser gode resultater. Jeg har bedre testresultater nå, enn før jeg ble skadet. Så fysisk ser det veldig bra ut, sier spissen til Nettavisen.

- Det jeg trenger nå er å spille kamper. Jeg har hatt god dialog med treneren min i vinter og fått fine tilbakemeldinger på de kampene jeg har spilt på B-laget. Vi er enig om at jeg fortsatt trenger mer kamptrening og må komme meg skikkelig inn i fotballrytmen igjen, sier Abdellaoue.

God oppfølging
Moa forteller at oppfølgingen fra både klubblaget, og ikke minst landslaget, har vært utmerket mens han har vært ute med kneskaden.

- Det har vært veldig bra. Det fysiske og rehabilitering etter skader er de veldig flinke på i Tyskland. De har jobbet med meg fra dag én. Oppfølgingen fra landslaget har også vært god hele veien. Det har vært hyppig kontakt. De kom på besøk til meg for en måned siden og da fikk de se det arbeidet jeg har lagt ned gjennom resultater fra tester og sånn.

Hovedoppgaven til en spiss er som kjent å score mål og akkurat veien til nettmaskene har ikke Moa glemt under skadeperioden.

- Målteft, det har jeg i meg, uansett. Men nå som jeg har vært ute en periode, mangler det litt timing. Det handler om repetisjon. Jeg har vært ute i et halvt år og ikke vært ofte nok i de riktige situasjonene. Derfor må jeg bygge opp igjen den godfølelsen der, forteller 29-åringen.

- Jeg må bare repetere på trening og komme inn i rytmen igjen. Jeg må få tilbake den gode timingen, fastslår mannen med sju mål for Norge.

- Positivt
I løpet av tiden på sidelinjen har Abdellaoue fått se et norsk landslag som stadig har vokst seg sterkere. I fjor høst fikk Høgmos menn en stor opptur og vant tre av fire kamper i den pågående EM-kvalifiseringen.

Spissen er imponert over jobben som har blitt lagt ned.

- Det er veldig positivt. Det går i riktig retning, en positiv retning. Alle drar samme vei og er på samme bølgelengde. Det blir viktig inn mot Kroatia-kampen. Vi må få et godt resultat og en god opplevelse. fra den, sier han.

Mens Norges kanskje beste spiss de siste årene starter kampen på benken, vil Kroatia trolig ha med én av verdens beste spisser fra start.

Stjernespiss
Mario Mandzukic er en målmaskin av dimensjoner. På klubbnivå har 28-åringen godt over 150 fulltreffere og for Kroatia har han 17.

Moa mener den tidligere Bundesliga-kollegaen har «alt».

- Han er god på alt det en spiss skal være god på. Han scorer mål, binder opp motspillere og er dyktig både rettvendt og feilvendt. Det er mye bra å si om både ham og resten av laget til Kroatia, mener nordmannen.

- Men vi har også mye bra. Det blir en tøff kamp, det er nok de fleste klare over, men det kan bli en morsom kamp, tror oslogutten.

KROATIA - NORGE kan du følge i Nettavisens livesenter