Gå til sidens hovedinnhold

Den satt, Sapara!

Lillestrøm ble sendt til bunns i Tippeligaen da Rosenborg gikk til topps.

Lillestrøm tok ledelsen på sin første store sjanse i kampen da Bjørn Helge Riise sendte ballen forbi Rune Jarstein ti minutter ut i andre omgang. Hjemmelaget kjempet for å holde seg unna sisteplassen i Tippeligaen, mens Rosenborg med seier ville passere Molde og innta førsteplassen.

Det så lenge ut til å gå Lillestrøms vei.

Svakt forsvarsspill
Rundt ti minutter før slutt klarte imidlertid Rade Prica å lure Lillestrøms midtforsvar med et løp. Årvåkne Roar Strand så dette og slo pasningen som sendte svensken alene med Otto Fredrikson. Prica gjorde ingen feil, og utlignet til 1-1.

Marek Sapara ble matchvinner da han fikk god nok tid til å sikte seg inn på venstre stolperot i det 89. minutt. Slovaken traff blink. Dermed ble 1-0 snudd til 1-2 i løpet av kampens siste tolv minutter (det ble spilt tre tilleggsminutter).

- Dette var veldig sterkt følelsesmessig. Det var en veldig ujevn bane, og vanskelig å spille langs bakken. Jeg følte ikke at jeg kom inn i kampen, og er overrasket over at jeg scoret på et langskudd, sier Sapara til Nettavisen.

- Er det gulltakter Rosenborg viser nå?

- Det er for tidlig å snakke om gull. Men for tredje gang på rad har vi kommet tilbake etter at motstanderne scorer på sin første sjanse. Det er å vise styrke, og det kommer fra hjertet, sier Sapara, og legger hånda på brystet.

Lykkelig Myggen-comeback
En av norsk fotballs største helter var tilbake i Tippeligaen for første gang på 13 år. Erik Mykland (37) spilte fra start på midtbanen til Start. Det endte med seier, etter et praktmål av Cristian Bolaños, som kan du se gratis videoklipp av på TV 2 Sumo her!

Mest dramatisk var det nok på Skagerak Arena, hvor Vålerenga tidlig scoret gjennom Mohammed «Moa» Abdellaoue, som tilsynelatende sto offside da han satte ballen i nettet før 12 minutter var spilt. Bentley scoret to ganger for Odd Grenland, og misbrukte også et straffespark på stillingen 2-2.

Aalesund, som aldri er blitt bedre enn nummer 11 i Tippeligaen, er helt oppe på femteplass etter sin 1-0-seier mot Fredrikstad, som ett av fire lag med ni poeng etter seks serierunder. Også Sandefjord har ni poeng etter borteseieren mot Lyn.

Søndagens kamper:
Avspark klokken 18.00:
Fredrikstad - Aalesund 0-1 SLUTT
0-1 Jonathan Parr (50)
Les saken: Rekdal lyttet til fansen

Lyn - Sandefjord 1-2 SLUTT
0-1 Erik Mjelde (33)
0-2 Rune Hansen (88)
1-2 Fredrik Dahm (92)
Les saken: - Jeg er ingen «jernmann»

Odd Grenland - Vålerenga 2-2 SLUTT
0-1 Mohammed Abdellaoue (12)
1-1 Bentley (48)
2-1 Bentley (74)
2-2 Bengt Sæternes (81)
Straffebom: Bentley (83)
Les saken: Scoret to - bommet på straffe

Start - Tromsø 3-1 SLUTT
1-0 Cristian Bolanos (15)
2-0 Bernt Hulsker (37)
2-1 Joel Lindpere (43)
3-1 Bernt Hulsker (52)
Rødt kort: Tore Reginiussen (66)
Les saken: Trodde ikke på Myggen

Strømsgodset - Stabæk 1-0 SLUTT
1-0 Muhammed Keita (17)
Les saken: Nannskog: - Vi savner alt

Avspark klokken 20.00:
Lillestrøm - Rosenborg 1-2 SLUTT
1-0 Bjørn Helge Riise (56)
1-1 Rade Prica (81)
1-2 Marek Sapara (89)
Les saken: - Kastet stoler på RBK-fansen

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken