Gå til sidens hovedinnhold

- Den smarteste avgjørelsen som er tatt i Falun

Langrennssjefen lot seg imponere av Finn-Hågen Krogh.

FALUN (Nettavisen): Norges langrennssjef Åge Skinstad mener Finn-Hågen Kroghs (24) avgjørelse om å droppe 30-kilometeren på lørdag, er det smarteste som har blitt gjort til nå i Falun.

En uthvilt 24-åring fra Alta kunne nemlig søndag juble over karrierens første VM-gull da han gikk til topps sammen med Petter Northug på lagsprinten i VM.

- Jeg tror det var veldig smart at Finn ikke gikk fellesstarten på lørdag. Jeg tror det er den smarteste avgjørelsen som er tatt i mesterskapet til nå, sier Skinstad til Nettavisen.

Verdensmester Krogh sier seg enig i at avgjørelsen kan ha vært avgjørende for utfallet på lagsprinten.

- Ja, jeg tror det var lurt av meg å stå over. Tre mil er langt, så det kunne kanskje blitt litt tyngre på lagsprinten om jeg hadde gått fellesstarten. Jeg hadde de kreftene jeg trengte i dag (søndag) når vi kjørte på måten vi gjorde, sier Krogh til Nettavisen.

I kanonform
Krogh viste allerede i verdenscupen i Östersund forrige helg at han er i kanonform, og med en ny bekreftelse lørdag er det liten tvil om at 24-åringen er en het kandidat til å få gå onsdagens 15-kilometer.

Altaværingen mener landslagsledelsen vil gjøre lurt i å la ham gå.

- Vi får se. Jeg håper å få gå. Formen er veldig bra og jeg synes det vil være smart av Skiforbundet å la meg gå mer enn bare en lagsprint. Jeg krysser fingrene for at jeg får gå noe mer, forteller Krogh.

- Jeg går gjerne 15-kilometeren. Jeg så i Östersund at det er noe som passer meg bra. 15-kilometeren og lagsprinten var mine hovedmål denne sesongen her, forklarer altaværingen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Åge Skinstad vil foreløpig ikke garantere Krogh noen plass på laget, men legger ikke skjul på at han er imponert over 24-åringen.

- Ja, han virker å være i form. Neste mulighet for ham vil være 15-kilometeren på onsdag. Vi har ikke tatt ut noe lag ennå. Finn-Hågen ser ut til å være i god form. Nå fikk han et VM-gull i dag, og det er uansett et vellykket mesterskap for ham, sier Skinstad.

Verdensmester
Søndag ble altså Krogh verdensmester sammen med Petter Northug på lagsprinten i VM i Falun. De to nordmennene var overlegne i både semifinalen og finalen.

Da Krogh vekslet med Northug på sisterunden, var det bare for sistnevnte å glise av forspranget ned til konkurrentene.

- Helt fantastisk, sier Northug til Nettavisen om å få nærmest spasere Norge inn til en nytt gull.

Finn-Hågen Krogh forteller at de to norske guttene fulgte «kampplanen» til punkt og prikke.

- Vi trykket til fra start. Det var planen og vi kjente begge to at vi var i god form etter semifinalen. Da var det bare å kjøre på, sier 24-åringen.

Mandag er det konkurransefri dag i Falun, men på tirsdag er det klart for kvinnenes 10-kilometer.

SE VM? Her finner du hele VM-programmet

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

HTML EMBED
https://www.facebook.com/nettavisensport" data-layout="standard" data-action="like" data-show-faces="true" data-share="false">
Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping