Gå til sidens hovedinnhold

- Den som har mest penger vinner

Krangelen raser videre mellom Knoll og Tott. Nå kjøper herrene hverandres gjeld.

I dag møtes finansmannen Christer Tromsdal og Frp-politikeren Henning Holstad i retten, der de krangler om Tromsdals leilighet på Aker Brygge.

NA24 - din næringslivsavis

Tromsdal vil at Holstad skal flytte ut. Når de to inntar vitneboksen torsdag, vil Tromsdal fortelle hvordan leietakeren nærmest vandaliserte leiligheten hans.

Holstad mener han har kontrakt til februar 2008. Han vil fortelle hvordan huseieren har påført ham så store tap at han ikke trenger å betale husleia før i oktober 2007.

LES MER: Derfor nekter Holstad å flytte

Kjøper Tromsdals gjeld
Men kampen mellom Holstad og Tromsdal strekker seg langt utover rettssalen og Aker Brygge. Sist uke ble Holstad kjent med at Tromsdal forsøker å slå ham konkurs. Nå har Holstad begynt å kjøpe opp gjeld som Tromsdal har til andre.

- Jeg opplever at han gyver løs på meg. Dette dreier seg ikke lenger bare om leiligheten, men at ting skal gå hans vei. Ellers bruker han alle midler til å få det som han vil. Nå kan det jo hende at jeg har venner som vil bistå meg mot Tromsdal. Det er mange han skylder penger, sier Holstad til NA24.

Holstad sier at hans venner hittil har kjøpt opp gjeld for rundt 2 millioner kroner fra til sammen tre personer. Det er altså ikke Holstad personlig som har kjøpt gjeldsbrevene, og prisen på gjeldsbrevene har vært langt under pålydende beløp.

- Dette er bekreftede gjeldsbrev som Tromsdal har til folk. Vi vet om mange som vurderer om de skal selge for en sum, eller håpe at de får igjen mer om de fortsetter å sitte på gjeldsbrevet, sier Holstad.

I disse dager er det første inkassokravet på 550.000 kroner sendt til Tromsdal.

Kjøper Holstads gjeld
Tromsdal på sin side har begynt å kjøpe opp gjeldsbrev til Taxi 2, der Henning Holstad er styreformann.

- Jeg har kontaktet kreditorene til Holstad, og kjøpt opp flere krav. Jeg har kontaktet 20 stykker, og har kjøpt tre. Nå samler jeg opp og kjører på med en ny runde, sier Tromsdal.

- Nå skal jeg ta ham der pengestrømmen hans kommer fra. Han skal ned med flagget til topps, sier Tromsdal.

Tromsdal legger ikke skjul på at det har gått prestisje i kampen mot Holstad.

- Når du har en fyr som går ut i Se og Hør og viser at han fester og står i i leiligheten til familien din, og nekter å flytte, så ville du også gjort alt for å få ham ut. Jeg har flere advokater som jobber med denne saken nå. Han skal ned. Den som har mest penger vinner. Slik er det bare, sier Tromsdal.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser