Gå til sidens hovedinnhold

- Den verste tabben noensinne

Robert Green får unngjelde i engelsk presse dagen derpå.

England hadde god kontroll på USA, før keeper Robert Green tabbet seg ut og lot det ufarlige skuddet fra Clint Dempsey trille over mållinjen til 1-1 - noe som også ble sluttresultatet i lørdagens kamp på Royal Bafokeng Stadium i Rustenburg.

Etter kampen lovet Green selv at tabben ikke skulle påvirke ham mentalt, men tabben fortalte en hel verden at Englands største problem under årets verdensmesterskap gjelder hvem som skal tette igjen buret.

Les også: - Jeg skuffet 50 millioner mennesker

Og dagen derpå får Green unngjelde i engelske aviser.

- Mye må rettes opp
Kommentator i The Times, Matt Dickinson, konkluderer med at Fabio Capello ikke kan unngå å bytte keeper før Englands neste kamp mot Algerie.

- Det var uten tvil den verste blunderen av en engelsk keeper i en stor turnering noensinne, og lot oss sitte igjen undrende over hvordan i all verden noen keeper kan gjøre en tabbe som det. Mangel på konsentrasjon? Definitivt ikke. En nervøs lammelse? spør Dickinson, som fortsetter:

- Capello har mye som må rettes opp, men én ting er allerede klart: Green kan ikke starte for England mot Algerie i Cape Town neste fredag. En full debut for (Joe) Hart? Ikke noe press der, nei, skriver journalisten lettere ironisk, og oppsummerer situasjonen:

- Som om England ikke hadde nok bekymringer fra før.

Alt om fotball-VM finner du her!

- For stor risiko
Sunday Express følger opp med en tidsriktig sammenligning:

- Det er ikke bare BP som ikke klarer å stoppe lekkasjer. Føy til bedrøvelige Robert Green på listen, skriver avisen.

Daily Star Sunday inkluderer Green i Englands «Hall of Goalkeeping Horrors», en tvilsom ære som setter keeperen på lik linje med sisteskanser som Ray Clemence, David James, Paul Robinson og Scott Carson - alle med tidligere kjempeblundere for det engelske landslaget.

Og i News of the World mener Blackburn-manager Sam Allardyce at målvakten må fjernes fra laget øyeblikkelig.

- Til Algerie-kampen på fredag kveld må han bli droppet. Han må bare bli det. Ikke engang den fine redningen i andre omgang kan tørke vekk det forferdelige øyeblikket, skriver Allardyce, som mener risikoen er for stor ved å la en mentalt påvirket Green vokte buret nok en kamp.

- Green er merket for livet, men VM handler om England, skriver Allardyce, som for øvrig har nok å utsette også på resten av Englands mannskap.

Både News of the World og The Mirror omtaler Greens «prestasjon» som «Hand of Clod» - som henspiller på Diego Maradonas berømte scoring mot England i 1986, berømt som «Hand of God». I England betyr begrepet clod en kløne eller en dum person.

- Følte meg trygg
Men keeperen selv mener at han er sterk nok til å komme tilbake og vokte buret for «Three Lions» også i de kommende VM-kampene.

- Gjort er gjort, det skjedde. Det er ikke noe du kan tillate å påvirke deg, sier Green ifølge The Sun.

- De neste 50 minuttene følte jeg meg trygg, jeg følte meg bra. Det handler om å være stabil og takle det tøffe like godt som man takler det som går bra. Sånn er livet for en keeper, mener Green, som har følgende beskjed å berolige det engelske folket med:

- Jeg har vært i denne situasjonen tidligere, og det handler om å holde hodet hevet, møte media og takle alt som kommer til å komme. Sånn er livet.

Om det England trenger er en keeper som ikke har vært i samme situasjon tidligere, er imidlertid et åpent spørsmål.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken