Gå til sidens hovedinnhold

Denne ballen fikser ikke Ronaldo

Disse føttene passer dårlig sammen med denne ballen, mener Danmark-keeper Thomas Sørensen.

Oslo (ANB): Danmark jager gruppeseier og status som direktekvalifisert til neste sommers EM-sluttspill i Polen og Ukraina tirsdag kveld. Thomas Sørensen vet at det blir tøft å skulle stoppe Cristiano Ronaldo, men ser én stor fordel.

Det danske landslaget spiller nemlig med Select-baller hjemme i Parken – i stedet for Adidas som brukes mange steder ellers. Det passer visstnok nevnte Ronaldo dårlig.

- Det er stor forskjell på de to ballene. Det blir absolutt vanskeligere for Ronaldo å skyte og score på langskudd, hvilket han jo er god til, sier Sørensen til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

- Det så vi også i 2009, da Portugal og Ronaldo var i Parken sist. Han klarer rett og slett ikke å få samme fart og svev på Select-ballen som i en Adidas-ball. Han vil ikke kunne skyte på mål fra 30-40 meter med samme effekt som normalt, utdyper keeperveteranen.

Han trives godt med Select-ballen.

- En ball fra Select er enklere å bedømme. Den kan også brekke i luften, men ikke på samme måte som Adidas-ballen, som kan endre retning fem ganger på vei mot mål, sier Stoke-proffen.

- Det er det som er ubehagelig. Så på det området har jeg umiddelbart en fordel mot Ronaldo, tilføyer han. (ANB)

Kommentarer til denne saken