PETERBOROUGH - NEWCASTLE 2-3:

Det er et snaut år siden Newcastle måtte ta den forsmedelige turen ned til Championship. Laget gikk gjennom en meget turbulent sesong, med problemer knyttet til eierskapet og ledelsen av klubben.

Det startet med at Kevin Keegan tok sin hatt og gikk av som manager da klubben ikke hentet de spillerne han ønsket til klubben.

Fra det tidspunktet fortonet resten av sesongen seg som et evigvarende mareritt.

Og selv ikke med den gamle storscoreren Alan Shearer ved roret kunne klubben hindre nedrykk.

Men der fjorårssesongen ble en eneste lang nedtur, har året i the Championship vært langt lysere. Klubben har dominert i divisjonen under Premier League, og påskeaften var det duket for jubel.

For med 15 poeng igjen å spille om, og med 15 poeng ned til Nottingham Forest som ligger på tredjeplass sikret Newcastle i praksis opprykket med seier mot Peterborough.

Barton tilbake i Premier League
Dermed blir det gjensyn med Premier League, bare ett år etter at klubben forlot den øverste divisjonen under særdeles turbulente forhold. Og det var en av klubbens mest turbulente personligheter som bidro til festen.

For det ble en tett og jevn match på London Road. Hjemmelaget tok ledelsen etter elleve minutter ved Dominic Green. Først rett før pause kom utligningen for Newcastle.

Kevin Nolan var mannen som sørget for balanse i regnskapet.

Etter hvilen var det bråkebøtta Joey Barton som banet vei da han satte inn 2-1 bare tre minutter ut i andreomgangen. Barton har i sin tid i Newcastle vært mest kjent for en rekke utenomsportslige forhold, men denne sesongen har han vært en viktig bidragsyter for Newcastle.

Da Shola Ameobi la på til 3-1 etter 59 minutters spill var det i realiteten sikret.

For tross Liam Dickinsons redusering et snaut kvarter før full tid, holdt Newcastle ledelsen ut kampen og sørget dermed for at de i praksis er klare for Premier League igjen.

Lys framtid for Newcastle
Riktignok kan Nottingham Forest frarøve Newcastle opprykksplassen, men det er kun i teorien. Newcastle har nemlig langt bedre målforskjell og i tillegg har de én kamp til gode. Derfor er drømmen om Premier League på det nærmeste realisert.

Og denne gang ser det ut til at ting er mer på plass. Eier Mike Ashley forsøkte i lang tid å selge klubben, men etter å ha mislyktes med dette har Ashley lovet å fortsette som eier og å gjøre sitt for å få klubben på rett kjøl.

I tillegg er Chris Hughton på plass som en langtidsløsning på managerplassen.

Og med Premier League spill fra høsten av, ser det ut til at ting er på bedringens vei for Newcastle.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!