Gå til sidens hovedinnhold

Denne får bli

Politiet rykket ut til en vill fest på Laksevåg og fant mer enn de hadde drømt om. Bare én av festdeltakerne får bli i Bergen.

LAKSEVÅG: (iBergen.no) Klokken 0651 fredag morgen fikk politiet melding om et sent nachspiel som hadde vekket opp naboer på Laksevåg. Politiet fant mer enn høy musikk og fire berusede festdeltakere.

- Det ble funnet narkotika og en del slanger. Det skal være opptil ni stykker. Mattilsynet og Akvariet er på plassen, sa operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt, Oddvar Nordfonn til iBergen.no tidligere i dag.

Åtte slanger og en agam
Akvariets eksperter kom i formiddag ut med fangsten fra leiligheten.

- Det ble funnet seks kornsnoker og to boaslanger samt en agam. Slangene lå i terrarier og hadde det tilsynelatende bra, sier seniorinspektør i Mattilsynet, Svein Skaalevik til iBergen.no.

De lengste slangene skal være opptil én meter lange. Flere av slangene er barn, mens flesteparten er voksne dyr. Samtlige er godt tatt vare på av eierne, og er både velfødd og i bra stand.

- De er ikke giftig, men de kan bite. Nå er de kjørt til Akvariet der de enten vil inngå i utstillingen eller bli avlivet, sier Skaalevik.

Blir anmeldt
Mattilsynet ble kontaktet av politiet og rykket ut som de bruker å gjøre når det er mistanke om ulovlig dyrehold.

- Vi er ute sammen med politiet på anmodning fra dem. Det er mistanke om ulovlig dyrehold og sannsynligvis er det ni slanger av en eller annen type. Vi får heldigvis hjelp fra Akvariet for å identifisere hva slags dyr dette er, sier distriktssjef i Mattilsynet, Paal Fennel til iBergen.no.

Fennel legger til at dyrene etter all sannsynlighet blir beslaglagt og at de også trolig blir avlivet.

- Personen som hadde slangene vil bli anmeldt til politiet slik vi alltid gjør i sakene om ulovlig dyrehold.

Kan få leve
I løpet av dagen blir reptilenes skjebne avgjort i Akvariet i Bergen.

- Vi vil vurdere det nå om vi skal beholde dem eller om andre parker har plass til dem. Hvis ikke vil de bli avlivet, sier direktør i Akvariet Kees Ekeli.

Spesielt en av kornslangene kunne skapt mye problemer i norsk fauna dersom den ble sluppet løs.

- En av kornslangene lever opprinnelig i sørlige deler av USA. Den tåler en del kulde og har en potensiell reproduksjonsfare i Norge. Den ville ikke vært tillatt i det hele tatt her i landet, sier Ekeli.

Fredag ettermiddag ble det klart at av de ni krypdyrene får bare krageagamen plass i utstillingen til Akvariet. De andre dyrene blir flyttet til en annen dyrepark.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping