Gå til sidens hovedinnhold

Denne foten er gull verdt

Én mann har lyktes med over 1000 pasninger i Premier League så langt i år.

Han kunne forsvunnet fra klubben i sommer. Liverpool kan prise seg lykkelige over at Xabi Alonso til slutt bestemte seg for å bli værende på Anfield likevel.

For Alonso har vært en viktig bidragsyter til at Liverpool så langt i år troner på topp i Premier League. Spanjolen kan nemlig skilte med å være den Premier League-spilleren med flest presise pasninger så langt i år.

Alonso ledet an da Liverpool slo Blackburn 3-1 i helgen, og kom seg samtidig over den magiske grensen. Alonso ble etter kampen første spiller til å slå over 1000 suksessfulle pasninger denne sesongen. Mer presist kan Alonso skilte med 1005 pasninger som har nådd fram, ifølge Setanta.

Med det har spanjolen en treffprosent på i overkant av 85 prosent.

Mikel nummer to
Nummer to på lista er et særdeles godt kjent navn for nordmenn. Chelseas John Obi Mikel - som tidligere spilte for Lyn - er nemlig nest best i antall pasninger i år. Mikel har hatt 957 presise pasninger så langt.

Ser man på prosentmessig uttelling er han for øvrig hakket bedre enn Alonso. Mikel har rett over 90 % vellykkede pasninger.

Chelsea og Arsenal er de to lagene med flest spillere inne på topp-ti-listen. Chelsea har hele fire av de ti mest presise pasningsspillerne, mens Arsenal har tre.

Bunnlaget representert
Chelseas Frank Lampard er nummer fire på listen, John Terry nummer sju og Deco nummer åtte. Denilson er best av Arsenal-spillerne med en tredjeplass, Cesc Fabregas er nummer fem, mens Gael Clichy er på tiendeplass.

Lampards pasninger skaper overlegent flest sjanser (48), sammen med Arsenals Fabregas (45).

Men presise pasninger er ingen garanti for seriesuksess.

Mest overraskende er det nemlig at Premier Leagues bunnlag også har en spiller med på listen. West Bromwich Albions Jonathan Greening er nummer seks når det gjelder antall vellykkede pasninger.

Manchester United - med én kamp mindre spilt - er ikke representert på listen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene