Gå til sidens hovedinnhold

Denne mannen kan gi deg millionbonus

På fem år har alle ansatte fått 4,3 millioner i bonus. Sigve Kaada leter nå etter en ny person.

Skagen fondene leter nå etter en IT-konsulent.

Det spesielle med denne stillingen er at den som blir ansatt kan regne med å få seg en saftig årslønn.

I løpet av de fem siste årene har nemlig alle ansatte fått bonuser på minimum 4,3 millioner kroner. Bare i år fikk alle ansatte en bonus på 700.000 kroner, ifølge DN.

Skulle dette friste kan vi opplyse om at denne fortsatt kan bli din.

- Vi kan ikke kommentere hvor mange søknader som er kommet inn, men kan bekrefte stor interesse, det er alltid stor interesse på kjente seriøse oppdragsgivere, sier headhunter Sigve Kaada i Kontrast Rekruttering & Rådgivning til NA24.

Den ledige stillingen ble offentliggjort lørdag 5. februar, og fristen går ut 15. februar.

- Kan man forvente å få 4,5 million i bonus de neste fem årene, slik som de foregående fem årene har vist?

- Det kan vi ikke kommentere, det må du snakke med Skagen fondene om. Men det vi kan si er at fastlønnen nok ligger under det dyktige IT-konsulenter får i andre tilsvarende selskap og det har sammenheng med blant annet bonussystemene, sier Kaada.

- Spør kanidatene som ringer om bonusene?

- De fleste som søker er rimelig oppegående mennesker og bringer ikke bonus-temaet frem tidlig i samtalen. Vi regner med at kandidatene leser aviser og følger med og at de er orientert om bonussystemet. Vi er selvfølgelig oppmerksom på at bonusene kan være en viktig motivasjonsfaktor for mange, sier han.

Fem på topp
De fem toppene Kristoffer Stensrud, Åge Westbø, Tor Dagfinn Veen, Kristian Falnes og Harald Espedal eier totalt 90,2 prosent av Skagen fondene, mens de resterende 9,8 prosentene er fordelt på nøkkelpersonell i bedriften.

Espedal sier til Finansavisen at Skagen Fondene har et sted mellom 30- og 70 prosent lavere fastlønnsnivå enn konkurrentene og at de sprer overskuddsdelingen ut i tid. Dette gjør at Skagen kan opprettholde servicenivå og stab over tid. Like fullt fikk de fem 92 millioner kroner hver fra selskapet i 2010.

Årsresultatet i 2010 endte på 384 millioner kroner. Det er en kraftig nedgang fra året før som endte på 569 millioner kroner, noe som ga et utbytte på 569 millioner og en bonus til alle ansatte minst én million.

Suksessbedrift
Skagen har i det hele tatt vært en fantastisk suksess siden oppstarten med ett aksjefond i 1993. Forvalterne har over tid levert svært god avkastning, og virksomheten er blitt utvidet med flere fond.

Dessuten har man gradvis satset også utenfor Norge. Ved utgangen av 2009 var 52 prosent av forvaltningskapitalen fra kunder i utlandet, de fleste av disse i Sverige.

Myggen har dermed vokst forbi elefantene. Skagen er nå Norges største fondsforvalter, målt etter forvaltningskapital, og har dermed passert banker og forsikringsselskaper med store distribusjonssystemer, også DnB Nor, som tidligere var markedsleder.

- I tillegg til de formelle krav til utdanning og erfaring, er det andre ting som kreves av kandidaten?

- Det jeg kan si er at det krever full innsats å jobbe for Skagen. De jobber i et internasjonalt finansmarked der aktiviteten i prinsippet går døgnet rundt, sier Kaada.

- Så her nytter det ikke å komme sent og gå tidlig?

- Helt korrekt.

Skulle stillingen være av interesse finner du den her

Kaada opplyser at den heldige kandidaten må regne med både to, tre og kanskje fire intervjurunder før målstreken. Det er også ett krav at kandidaten må jobbe fysisk fra Stavanger.

- Det nytter ikke med fjernjobbing, sier Kaada.

Ønsker du å vite hvem du eventuelt kan få som kolleger? Her er ansattelisten

Kommentarer til denne saken