Gå til sidens hovedinnhold

Denne mannen skremmer finansverden

Flere superrikinger kan bli tatt med buksene nede.

Julian Assange og WikiLeaks skal ha mottet flere dokumenter med sprengkraft fra den tidligere svetsiske bankmannen Rudolf Elmer, ifølge internasjonale medier.

Disse skal angivelig avsløre flere rike forretningsfolk, kjendiser og politikeres forsøk på å snyte på skatten.

Assange mottok dokumentene av Elmer på Frontline Club i London og han skal samtidig ha rost Elmer for å ville avsløre lyssky praksis i finansindustrien.

- Full avsløring
Assange sier imidlertid at på grunn av all informasjonen WikiLeaks har i de mye omtalte ambassadedokumentene, rundt 250.000 stykker, er det uvisst når Elmers dokumenter blir gjennomgått og lagt ut på nettsiden, noe som kan ta flere uker.

- Vi vil håndtere denne informasjonen som all annen informasjon vi får. Det vil bli en full avsløring, sier Assange.

Dette er ikke første gang at Elmer har lekket dokumenter til Assanges organisasjon. Og han begrunner overleveringen av de nye dokumentene med at praksisen ødelegger samfunnet.

Selv vil han ikke avsløre hva dokumentene inneholder, ei vil han navngi noen av personene eller selskapene til de som kan bli avslørt.

Omstridt person
Rudolf Elmer jobbet tidligere i den sveitsiske banken Julius Baer. Spesielt etter at det ble avslørt at han foret WikiLeaks med informasjon om sine tidligere kunder har han blitt omstridt i hjemlandet.

Informasjonen Elmer har skal blant annet dreie seg om endring av landet transaksjoner har foregått. På denne måten har man fått en handel foretatt i Sveits til å fremstå som om den skulle vært gjort på for eksempel Cayman Islands, og dermed slipper man unna å måtte skatte til Sveits.

Han gir nå fra seg dokumentene kun to dager før han må møte i retten i Zürich siktet for å ha brutt Sveits strenge banklover knyttet til taushetsplikt.

Selv har han opprettet nettsiden Swiss Whistleblower hvor en del av informasjonen som legges ut på WikiLeaks vil komme.

Her kan du se en video Rudolf har lagt ut på nettet

HTML EMBED
Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling

Kommentarer til denne saken