Gå til sidens hovedinnhold

Denne Stabæk-spilleren har overrasket Bob Bradley stort

- Det var ikke mange som visste hvem han var, mener amerikaneren.

NADDERUD (Nettavisen): Tippeligaen 2015 var ikke ment å utvikle seg slik som den har gjort. Iallfall ikke hvis man tenker på hvor de aller fleste plasserte Stabæk på tabellen.

Når 12 av 30 serierunder er spilt, ligger bærumsklubben på andreplass. Mye av æren for suksessen plasseres hos Bob Bradley, men det er selvfølgelig flere som bidrar til at poengene renner inn.

21 år gamle Birger Meling er en av dem.

- Bygger selvtillit
Den tidligere Mddlesbrough-spilleren har spilt 11 av 12 kamper og bidratt med tre målgivende pasninger fra sin venstrebackplass.

Når trener Bob Bradley blir spurt hvilke spillere som har overrasket ham positivt denne sesongen, trekker han fram to navn: Adama Diomande og Birger Meling.

- Jeg tror alle er glade for å se en ung spiller som Birger, som startet med oss i fjor sommer, nå bygger på seg selvtillit ved å spille fotball i Tippeligaen hver uke, sier Bradley til Nettavisen.

Takker trenerne
Meling spilte bare én kamp fra start for Stabæk i fjor. Nå er han fast på laget.

- Jeg er ikke sikker på hvor mange som forventet det, eller i det hele tatt visste hvem han var, før sesongen. Han er et godt eksempel på en ung spiller som beveger seg i riktig retning, mener Bradley.

Selv takker Meling Stabæks trenerteam for suksessen.

- Min sesong, har i likhet med Stabæks vært ganske bra, samtidig som det har vært litt variasjon i egne prestasjoner. Spiller på et lag med et meget bra trenerteam og mange gode spillere, noe som gjør det lettere å prestere opp mot ønsket nivå, sier Meling til Nettavisen.

- Jeg har fått tillit over tid, noe som igjen gir selvtillit. Ble belønnet for gode prestasjoner i form av å bli tatt med i U21 troppen til kampene mot Bosnia og Østerrike nå forrige uke, forteller unggutten.

- Ikke et eventyr
Bradley, som har hatt stor suksess siden han overtok Stabæk i forkant av 2014-sesongen holder beina godt planet på jorda, til tross for at både Meling og de andre i bærumsklubben har imponert stort i vår.

- Denne sesongen har vært som et eventyr. Kan du oppsummere den?

- Det har ikke vært et eventyr for meg. Jeg vil oppsummere den med å si at vi vokser, vi bygger på oss selvtillit. Jeg synes vi har vist at vi er et lag som ikke bare kan hevde oss i Tippeligaen, for det beviste vi i fjor, men nå viser vi at vi kan hevde oss mot noen av de største lagene. Det betyr ikke at vi er der helt ennå, men vi har selvtilliten nå til å vise at vi er et lag som kan spille fotball, og et lag som kan vinne mot store lag.

- Er det noen spillere som har spilt over forventing denne sesongen?

- La meg svare deg på en annen måte. Det er ingen tvil om at siden Dio kom hit, har han klart å gjøre seg fortjent til alles respekt. Han jobber hardt, han er en veldig god lagkamerat og han har scoret en rekke mål. Så med tanke på en spiller som har kommet inn og utgjort en forskjell i garderoben, på banen, har vært strålende å se.

Kommentarer til denne saken