Gå til sidens hovedinnhold

Denne utsikten må du betale dyrt for

Prisrekord på Tøyen, men finere utsikt skal du lete lenge etter.

I helgen var det visning i leiligheten i Enerhauggata 3 på Tøyen i Oslo. Leiligheten ligger i 12. etasje i en av høyblokkene på Enerhaugen, og har en formidabel utsikt.

Det ga også uttelling på prisen.

3-romsleiligheten på 74 kvadratmeter, som hadde en prisantydning på 3,15 millioner kroner, ble til slutt solgt for hele 4,1 millioner. Altså en million over prisantydning.

- Det er den høyeste salgssummen som er oppnådd i dette borettslaget, sier megler Anne Aartun i Krogsveen til Nettavisen.

- Prisen er høy, men...
Taksten var på 3,4 millioner kroner, og i tillegg kommer en fellesgjeld på 84.000 kroner.

Selv megleren synes prisen er høy.

- Jeg tenker at prisen er høy, og jeg har en selger som er veldig fornøyd. Men jeg tenker også at det er en fantastisk fin leilighet, og at den prisen viser at markedet er villig til å betale godt for de gode objektene, sier Aartun.

Og selger har god grunn til å smile bredt. For i 2008 ble leiligheten kjøpt for 2,38 millioner kroner.

Etter det har leiligheten blitt pusset opp.

- Leiligheten har alt
«3-roms leilighet med fantastisk beliggenhet i 12. etasje i bygg med heis. Her er ingen bygg foran, slik at utsikten over byen er spektakulær og uten hinder», står det i Finn-annonsen.

Aartun mener leiligheten «har alt».

- Den har alt. Den har arkitekttegnede løsninger, den har fantastisk utsikt og hele leiligheten er veldig pent og fagmessig oppusset de seneste årene. Man kan flytte rett inn og bare nyte, sier hun.

Leiligheten ble omtalt i et interiørmagasin for ett år siden, og Aartun forteller at hun også etter at leiligheten ble lagt ut for salg, fikk en henvendelse fra et annet interiørmagasin.

150 på visning, 45 på liste
Mange lot seg altså friste, og strømmet til visningene på søndag og mandag.

- Jeg hadde 45 på liste, så det var sikkert 150 inne i leiligheten disse dagene. Så det var en leilighet folk bet seg merke i, sier Aartun.

Og budrunden viste at mange var interesserte. Seks budgivere var med fra 3,8 millioner kroner - og til siste bud.

- Jeg tror dette vi ser nå er starten på en trend, for det er en flott leilighet som ligger på toppen av haugen, der du får ro og luft samtidig som det er veldig kort ned til sentrum og alt av pulserende liv på alle måter, sier hun til Nettavisen.

- Men Tøyen har jo vært litt negativt ladet for mange, så hvorfor tror du vi nå får en prisrekord nettopp der?

- Man ser nok effekten av alt byggearbeidet som foregår rundt disse områdene. Jeg tenker på Sørenga, den nye Operaen og opprustningen av Fjordbyen som smitter over. Ryktet for disse områdene blir bare bedre, mener megleren.

Boligblokk fra 1964
Boligblokken er fra 1964, og borettslaget består av totalt 470 leiligheter fordelt på seks bygninger.

Felleskostnadene for leiligheten er på 3742 kroner.

Reklame

Badetøy og bikini: De største trendene i 2021

Kommentarer til denne saken