Gå til sidens hovedinnhold

- Dere kommer til å se en ny versjon av meg

Cecilia Brækhus hevder hun er sterkere og mer eksplosiv.

Cecilia Brækhus er inne i en knallhard treningsperiode med mye sparring. Hun er blitt både sterkere og mer eksplosiv.

- Jeg kommer nok til å bokse litt annerledes enn før. I kampen mot Lamare kommer dere til å se en ny versjon av meg. Det kommer av at jeg har fått Otto Ramin som ny trener. Vi har fått veldig god kontakt, og jeg får veldig tett oppfølging som jeg har etterlyst tidligere, forteller Brækhus til NTB.

Hun skulle ha møtt franske Myriam Lamare i Frederikshavn denne helgen, men en liten øyeskade gjorde at kampen ble utsatt i 14 dager.

Det kommer av at den tredobbelte norske verdensmesteren måtte ta seg helt treningsfri i omtrent to uker for å bli helt kvitt skaden, men hun understreker at det i alle fall ikke har satt henne tilbake.

- Nei da, jeg føler ikke at det lille treningsoppholdet jeg hadde har gjort noe med meg eller satt meg tilbake på noen måte. Jeg føler meg klar nå, sier Brækhus.

Sjef i ringen
Den norske verdensmesteren skal i ringen for 24. gang. Nok en gang setter hun alle de tre VM-titlene hun har på spill. Til nå er hun ubeseiret, og det har hun til hensikt å være etter møtet med Lamare også.

- Hva vet du om din neste motstander?

- Jeg har selvfølgelig sett henne og vet hvordan hun bokser. Først og fremst er det viktig for meg å være i form når jeg går i ringen 1. februar, og jeg må få kampen inn i mitt spor.

- Lamare er veldig rutinert. Hun har møtt de aller beste, og det er ingen tvil om at hun er fysisk sterk. Hun slår ganske mye, men er heller ikke redd for å gå i infight, forteller Brækhus.

Hun legger ikke skjul på at grovplanen går ut på å ta kommandoen fra start. Hun skal rett og slett være sjefen i ringen. Alt tyder på at det kommer til å gå som planlagt.

Tøff sparring
I øyeblikket er Cecilia Brækhus inne i en periode med veldig tøff sparring. Hun har to jenter å sparre mot, men får også hjelp av noen av de mannlige bokserne i Sauerland-stallen innimellom.

- Denne gangen har vi hentet en jente fra Bulgaria og en fra Østerrike. Ingen av dem er kopier av Lamare, for det så vi ikke hensikten med, men de er tekniske gode boksere, så jeg får mye ut av sparringen, sier Brækhus.

Øyeskaden tenker hun ikke mer på. Den fikk hun som følge av et uhell. En av hennes mannlige sparringkamerater i Sauerland traff henne med åpen hanske, noe som gjorde at hun fikk en tommel i øyet.

- Det var et uhell som gjorde at jeg måtte ta meg to ukers treningsfri, men jeg ble ikke satt noe tilbake, så jeg er klar for kamp i Danmark 1. februar, sier Brækhus.

Hun kommer til å kjøre for fullt med sparring denne og neste uke. (©NTB)

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken