Gå til sidens hovedinnhold

- Dere må gi Tarik tid

Fredag vendte Tarik Elyounoussi tilbake til Fredrikstad.

Tarik Elyounoussi var en av Norges aller beste spillere da han forlot Fredrikstad til fordel for Heerenveen høsten 2008.

I Nederland gikk det imidlertid aldri bra.

Og nå blir han Tippeliga-spiller igjen.

Forhandlet torsdag
Elyounoussi ferdigforhandlet sin personlige kontrakt med Fredrikstad torsdag. Fredag formiddag kalte plankebylaget så inn til en pressekonferanse, og klokka 12 ble Elyounoussi presentert som ny Fredrikstad-spiller.

Han spiller med nummer ti på ryggen neste sesong.

Dermed er Trosvik-gutten tilbake i moderklubben - to og et halvt år etter at han forlot dem for proffeventyret utenlands.

Fikk hjelp
Fredrikstad vil ikke si noe om hva de har betalt Heerenveen for nordmannen, men bekreftet på pressekonferansen at de har fått økonomisk hjelp til å sikre seg Elyounoussi i kamp med en rekke andre norske toppklubber.

Han blir lagets fjerde forsterkning i vinter.

- Vi har hentet en 17 år gammel midtbanespiller fra Sierra Leone, Khalifa Jabbie. Vi har hentet Alexander Ruud-Tveter fra Follo. Vi har hentet Jørgen Horn fra Viking. Vi ønsket også en profilert spiss. I Tarik har vi fått det, sier Fredrikstads sportslige leder, Joacim Jonsson, på pressekonferansen.

- I tillegg ønsker vi oss fortsatt en sentral midtbanespiller og en venstrebeint kantspiller, legger han til.

Kjenner hverandre
Fredrikstad-trener Tom Freddy Aune var selvsagt fornøyd.

- Jeg var treneren hans på juniorlaget her tidligere. Jeg kjenner styrkene hans. Jeg kjenner svakhetene. Vi har fått en veldig god fotballspiller som har stor erfaring tross sin unge alder. Men han skal få tid. Og jeg ber dere om å gi ham tid. Dere behøver ikke å forvente at han skal dominere stort på de første treningene. Det er først når serien starter det er viktig at Tarik presterer. Frem til det skal han trene knallhardt, sier treneren.

Elyounoussi selv mente Aune skal ha sin del av æren for at han valgte Fredrikstad - siden de to har jobbet med hverandre før.

- Jeg hadde lyst til å spille fotball igjen, og det fikk jeg dessverre ikke gjort i Heerenveen. Jeg hadde fire forskjellige trenere på to et halvt år der nede. Dermed ble det en dårlig start på proffkarrieren. Når jeg nå ville hjem, så var det ingen tvil om at Fredrikstad var laget jeg ville til. Selv om jeg ikke er født her, så vokste jeg opp her. Derfor er det veldig gøy å være tilbake, sier han.

Debuterte med landslagsmål
Elyounoussi slo for alvor gjennom i Tippeligaen i 2007, da han scoret ni mål på 25 kamper for Fredrikstad. Året etter fulgte han opp med fem mål på 16 kamper og mål i A-landslagsdebuten mot Uruguay. Da kom også interessen fra utlandet.

Les Nettavisens portrett på Elyounoussi - skrevet før A-landslagsdebuten mot Uruguay.

Franske Le Mans lå langflate, men nederlandske Heerenveen fikk tilslaget. Nordmannen fikk imidlertid aldri særlig med tillit i treskolandet, og endte med to mål på 31 kamper i løpet av 30 måneder der. Underveis ble han også leid ut til Lillestrøm, hvor han scoret fire mål på 14 kamper i 2010.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken