Gå til sidens hovedinnhold

- Dereka forsvarte tiltalte

- Når folk slang dritt om han og sånn, sa hun at han var snill, sa Derekas venninne i retten onsdag.

Derekas 15 år gamle venninne gråt under hele vitneforklaringen i Ytre Follo tingrett. Med moren sittende bak seg i rettssalen, fortalte 15-åringen hva slags forhold hun selv og Dereka hadde hatt til 20-åringen på tiltalebenken.

Rykter
Etter at den tiltalte banket opp kjæresten sin, gikk det mange rykter i det tette ungdomsmiljøet i Son. Forsvarsadvokat Håvard Kalvåg spurte 15-åringen om Dereka likevel forsvarte ham overfor venninnen.

– Når folk slang dritt om ham og sånn, så sa hun at han var snill, fortalte jenta tingretten.

Påtalemyndigheten forsøkte torsdag å få fram at 20-åringen som er tiltalt for drapet på Dereka Maria Mikula, kunne foreta ekstreme handlinger når han var påvirket av alkohol.

Banket opp kjæresten
Den tiltaltes tidligere kjæreste og en jente som var blitt oppsøkt på natten i fjor høst, måtte torsdag vitne for Ytre Follo tingrett. Eks-kjæresten ble ved et tilfelle i februar 2002 banket opp av den tiltalte. 20-åringen har innrømmet episoden, men har forklart at det svartnet for ham og at han ikke husker at slo, melder NTB.

En 16 år gammel jente beskrev hvordan tiltalte høsten 2002 hadde tatt seg inn i huset hun bor i sammen med familien og vekket henne midt på natten.

– Jeg våknet av at han sto over senga mi. Først så jeg ikke hvem det var, men da jeg så det, ble jeg veldig redd. Han sa at han hadde låst seg ute og spurte om han kunne sove hos meg. Jeg sa nei, men det virket ikke som om han skjønte det, sa jenta.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte