Gå til sidens hovedinnhold

- Dereka var ei herlig jente

Jeanette (t.v.) skulle overnatte hos sin venninne Dereka og det var 16-åringen som fant henne drept. – Jeg er glad for at jeg ble kjent med Dereka.

Dereka Rukan Mikula ble funnet drept i stua i sitt eget hjem. Hun var alene hjemme denne helga. 16 år gamle Jeanette Paulsen gikk sammen med en kamerat inn i stua og fant Dereka slått i hjel på gulvet

I dag forklarte hun og en annen venninne seg i retten

- Det ble rippet opp igjen nå. Det var vondt og vanskelig å sitte der å snakke, sier Jeanette Paulsen til TV 2 Nyhetene.

Dommerne var veldig flinke. De var veldig rolige med oss og tok hensyn til hvor gamle vi er. Men det var skikkelig tungt, sier Monica von der Fehr til TV 2 Nyhetene.

Jeanette skulle overnatte hos Dereka fra lørdag til søndag. Etter å ha prøvd å få tak i Dereka Rukan Mikula på telefon hele dagen uten å få svar, ble Jeanette Paulsen bekymret.

- Klokka begynte å nærme 06. Da begynte nervene å komme, og vi begynte å lure på hvor hun var, for det var ingen som hadde snakket med henne. Det var da vi begynte å bli redde, sier hun

Jeanette ringte moren til Dereka som var bortreist. Moren ba henne gå hjem til huset for å sjekke.

Synet som møtte 16-åringen vil hun aldri glemme.

- Var du redd når du gikk til huset?

- Ikke egentlig, men da vi kom til huset begynte jeg å få litt vondt i magen. Man tror jo at alt er i orden.

Fra vitneboksen fortalte hun om det grufulle synet som møtte henne og om hvordan hun og kameraten tilkalte ambulanse og politi for å ta hånd om den døde venninnen.

- Dereka var en herlig jente. Masse liv, danseglad. Jeg er glad for at jeg ble kjent med Dereka for hun har hjulpet meg gjennom masse, sier Jeanette Paulsen til TV 2 Nyhetene.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser