Kvinnen som politiet mener har blitt holdt innesperret i ni år i Eksjö i Sverige, skulle beskyttes mot sexovergrep.

- Jeg ville beskytte henne mot menn som utnyttet henne seksuelt. Det skal den nå siktede 58-åringen ha fortalt til en kamerat, skriver aftonbladet.se.

Les også: - Innesperret i ni år

- Ble plaget
Derfor skal 58-åringen ha fulgt henne hvor enn hun gikk, både til toalettet, til felleskjøkkenet på campingplassen og ute i den lille byen.

Vennen skal ha blitt kjent med paret for sju år siden, og skal kjenne begge svært godt. Han hjalp dem blant annet på handleturer i den lille byen Eksjö der de bodde, og var en av få som hadde kontakt med de to.

Ifølge han skal den siktede ha fortalt at kvinnen skal ha blitt plaget av flere menn før hun møtte 58-åringen på 1990-tallet. Han skal også ha sagt at han beskyttet henne fra tidligere venner, og at de to ville leve i skjul.

Aldri fysisk
Vennen skal aldri ha sett at den siktede oppførte seg voldelig mot kvinnen.

- Han opplevde det som at han stilte opp for henne. Jeg så aldri at han angrep henne fysisk, men når smertene hans var som verst, og kvinnen var klumsete, så kunne han banne og bli sur, sier kameraten.

Tilstanden bedret
58-åringen ble pågrepet og varetektsfengslet fredag, mistenkt for å ha holdt sin samboer (58) innesperret i ni år. Paret bodde i en liten hytte på en campingplass drevet av pinsemenigheten i Eksjö i Sverige.

Den MS-syke kvinnen er nå på sykehus, som opplyser at tilstanden hennes er bedre.

Erklært død
Da mannen ble pågrepet, fikk politiet vanskeligheter med å avgjøre mannens identitet. det viste seg nemlig at han offisielt var registrert som død.

Les også: - Kidnapper vært død i åtte år

Forklaringen viser seg å være at mannen vegret seg for å hente arven etter faren og en bror. Da han aldri gjorde krav på arven, og det heller ikke fantes tegn til at han var i live, ble han erklært for død i 2006, melder aftonbladet.se.

I mellomtiden levde mannen under et annet navn, og holdt seg mest mulig unna andre mennesker og myndighetene.