Gå til sidens hovedinnhold

Derfor burde Tutta bli overtroisk

Etter sin andre strake seier innrømmer Suzann Pettersen at hun kanskje burde bli overtroisk.

Etter 14 litt frustrerende måneder endte Suzann Pettersen seierstørken med sin niende LPGA-seier forrige helg i Sør-Korea.

Søndag vant hun igjen, da hun slo hele verdenseliten under Sunrise LPGA Taiwan Championship i Taiwan.

Se resultatlisten her.

- Plutselig så bare renner det inn. Det er deilig å få uttelling for alt det harde arbeidet som er lagt ned, sier Tutta til Nettavisen om seiersrekken.

- Jeg tror aldri jeg har hatt det så gøy på golfbanen som jeg har hatt de siste tre-fire ukene før, og det er nok en viktig del av det, sier Tutta.

Magiske datoer
Det er første gang siden 2007 at Suzann Pettersen vinner to LPGA-turneringer på rad. Og også for fem år siden, kom de to seirene på 21. og 28. oktober og da som nå ble begge turneringene spilt i oktober.

- Er det sant at det er de samme datoene? Jeg burde vel bli overtroisk bare av den grunn, men det ligger ikke for meg, ler Tutta.

Seieren innbrakte 300.000 dollar (1,7 millioner kroner) og sendte sesonginntjeningen opp i småpene 1.150.000 dollar (6,6 millioner kroner). Men viktigere for Suzann er det å få bekreftet det hun aldri har tvilt på: at det hun gjør hver dag hver time på treningsfeltet er riktig.

- Jeg stoler blindt på meg selv og jeg stoler på at det jeg gjør er bra nok. Jeg har hatt troen hele tiden, selv om dere (journalistene red. anm.) og andre ikke har hatt det, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Gliste lurt
Mens hun forrige helg hadde en solid ledelse foran den siste runden, lå Tutta to slag bak lederen Inbee Park denne gangen. Men de vanskelige vindforholdene passet den norske jenta bedre enn sørkoreaneren.

- Det var storm fra vest. Det blåste hatter og høy. Da gliste jeg lurt, for da «forsvinner» halve feltet, sier Tutta.

- I dag følte jeg at jeg klarte å holde trykket oppe og være offensiv hele veien. Det var nøkkelen, sier hun.

Hun gikk sin runde tre slag under par, mens Park gikk to slag over. Foran det siste hullet ledet Suzann med to slag og ordnet like godt biffen med birdie på det siste hullet.

- Det var deilig å kunne fire-putte på den siste greenen for å vinne. Men så satte jeg den like godt, sier hun.

Park tok andreplassen tre slag bak Tutta, mens verdensener Yani Tseng ble nummer tre, fire slag bak.

Se scorekortet til Suzann her.

Til «gekkoland»
Allerede søndag ettermiddag var Tutta på vei til flyplassen for å komme seg hjem til Orlando. Der blir det noen rolige dager, «helt i gekkoland», som Tutta beskriver det, før hun begynner forberedelsene til årets to siste turneringer for 31-åringens del.

Først er det klart for Lorena Ochoa Invitational i Mexico 8.til 11. november, før sesongen avsluttes med CME Group Titleholders 15. til 18. november. Men selv om sesongen går mot slutten, og alt ser lyst ut har ikke Tutta tenkt å hvile på laurbærene.

- Jeg er for lengst i gang med å planlegge neste sesong. Det er neste år jeg jobber med nå, selv om jeg er glad for at det er par sesonger igjen av 2012, sier Tutta.

Kommentarer til denne saken