HASLUM - ARENDAL 28-25:

NADDERUDHALLEN (Nettavisen): For et snaut år siden sa landslagets Erlend Mamelund takk og farvel til livet som håndballproff og reiste hjem til Norge.

Etter år i Tyskland og Danmark var målet nå å lede gamlelaget Haslum HK til seriegull i eliteserien her hjemme, for første gang i klubbens historie.

Og onsdag kveld var bragden et faktum. Etter seier over Arendal kunne han rekke armene i været og ta imot pokalen som var beviset på at målet var nådd.

- Klubben er en familie
I løpet av 21 kamper har 26-åringen dunket inn totalt 182 mål denne sesongen - derav 137 spillermål og 45 straffer. Det gir et snitt på 8,7 mål per kamp.

Det er trolig også nok til å gjøre profilen til målkonge i herrenes eliteserie i år. Én serierunde før slutt har han et forsprang på 25 mål på mannen på andre.

Hjemme i Nadderudhallen er det i hvert fall ingen tvil om hvem som er kongen. Etter onsdagens kamp ble Mamelund nærmest begravd i unge autografjegere.

Til slutt måtte han regelrett ta av seg spillertrøyen og kaste den ut i havet av supportere for å komme seg bort og inn i garderoben. Dit fikk bare Nettavisen slå følge.

- Jeg er utrolig fornøyd med at klubben har klart å lage en slik fabelaktig ramme rundt denne kampen. Det er dritmoro, sier landslagsspilleren til Nettavisen.

- Det er masse folk og masse jubel, og da er det hyggelig å spille. Vi er som en liten familie her i Haslum, sier Mamelund.

- Reiser ikke ut for pengene
Og i den lille familien ser det også ut til at Mamelund virkelig stortrives. Til tross for storspillet denne sesongen, ønsker han seg nemlig ikke tilbake til utlandet.

I hvert fall ikke med det første.

- Nei, jeg har ett år igjen av kontrakten min og blir her neste sesong, sier han uten å nøle.

- Jeg studerer økonomi og trives med det. Det er egentlig en av hovedgrunnene til at jeg kom hjem. Så med mindre jeg ender opp med et utvekslingsår, så blir jeg i Haslum.

- Med du utelukker ikke at du kan bli utenlandsproff igjen?

- Nei, sånn i framtiden en gang, om det kommer et bra sportslig tilbud, så kan det være aktuelt. Men jeg reiser ikke til utlandet bare for å tjene euro, sier Haslum-stjernen.

- Beholder stammen i gullaget
Også suksesstrener Tom Eirik Skaprsno er brennsikker på at klubbens beste spiller denne sesongen ikke lar seg friste av heder og ære i utlandet sånn med det første.

- Ja, jeg vet at Mamelund kommer til å bli her minst ett år til, sier han til Nettavisen.

- Han trives godt i klubben og har satt seg en del mål i forhold til skolen, så at han blir, er jeg sikker på, sier 30-åringen.

Og med Mamelund på banen også neste sesong, er det store sjanser for at de rødkledte fra Bærum på denne tiden til neste år igjen kan stå med pokalen i hendene.

Skarpsno kan fortelle at klubben allerede har lagt planene for fortsettelsen og at det meste allerede er på plass med tanke på neste sesong.

- Vi er godt i gang med den prosessen, og har allerede sikret oss at vi beholder stammen i dette laget. Samtidig håper vi å få inn et par nye bakspillere, sier treneren.

- Det jobbes veldig riktig
Mamelund selv er også svært fornøyd med den jobben som blir gjort i klubben, og har god tro på at suksessen kan bli gjentatt i 2011/2012-sesongen.

- Ja, det jobbes veldig riktig og klubben satser på unge lovende spillere. Og måten disse gutta utvikler seg på her, gjør at klubben får betalt for den jobben, sier han.

- Dette er helt klart den måten å drive en klubb på som er mest fornuftig både med tanke på prestasjoner her hjemme, og kvaliteten på landslaget i framtiden, sier 26-åringen.

Foran neste sesong får Haslum også på plass tidligere tysklandsproff Nicolai Hauge i stallen, som i likhet med Mamelund også forlot nettopp bæringene til fordel for profflivet.

22-åringen har signert en toårskontrakt med Haslum HK og slutter seg til klubben allerede i sommer.

I tillegg har trioen Anders Røe, Bård Egil Tobiassen og Martin Gravdal Haldorsen har alle skrevet under nye toårskontrakter med klubben.

HTML EMBED