Gå til sidens hovedinnhold

Derfor droppet han Liverpool

Memphis Depay forklarer hvorfor han valgte Manchester United.

Torsdag kom nyheten om at det nederlandske supertalentet Memphis Depay etter alle solemerker bli Manchester United-spiller. Kun en medisinsk test gjenstår, før spilleren kan signere for storklubben når overgangsvinduet åpner i juni.

Både PSV og Premier League-klubben har bekreftet at de er enig om en overgang for den 21 år gamle angrepsspilleren.

Depay har banket inn 21 mål i den nederlandske toppdivisjonen denne sesongen og har lenge vært ettertraktet på overgangsmarkedet.

- Van Gaal
21-åringen har angivelig stått på ønskelisten til en rekke klubber og Uniteds rivaler, Liverpool, skal ha vært blant dem som ønsket Depay.

Manager Brendan Rodgers skal selv ha vært i møte med Depay for å diskutere en overgang og Merseyside-klubben skal ha fulgt ham tett de siste 18 månedene, ifølge media på balløya.

Via sitt agentbyrå SEG Management forklarer unggutten selv torsdag ettermiddag hvorfor han valgte akkurat Manchester United, foran Liverpool og andre interesserte klubber.

- Jeg fikk bare positive tilbakemeldinger fra United. Jeg ønsker å spille med nederlandske lagkompiser og det er en stor bonus å få jobbe med Louis van Gaal igjen, sier Depay om sin tidligere landslagssjef.

- Det var hektisk
Troverdige James Pearce i Liverpool Echo skriver torsdag at Liverpool skal ha gitt Depay et konkret tilbud, men at han valgte å takke nei til den røde klubbens forslag.

Depay bekrefter at mange klubber har vist interesse.

- Det var interessant og en ganske hektisk periode. Det å kunne velge mellom så mange store klubber, var et vanskelig valg. Men Manchester United er en drømmeklubb for meg, så da de kom på banen skulle det ikke så mye til for å overbevise meg, forteller 21-åringen videre.

Depay avviser at penger var en avgjørende faktor.

- Dere må ikke tro alle rykter som har stått i avisene. Dette handlet om den rette følelsen og ikke penger, forteller Uniteds nye stjerne.

- Bare starten
Kees Ploegsma junior har jobbet tett med Depay som agent i flere år og håper overgangen til United bare er starten på noe stort.

- Vi skal snart gjennomføre en medisinsk test og det er mye papirarbeid som skal gjennomføres. Memphis vet at dette bare er starten på hans karriere og vil jobbe hardt for å oppnå mange minneverdige øyeblikk.

Overgangssummen skal ligge på rundt 30 millioner euro, ifølge media.

Kommentarer til denne saken