Gå til sidens hovedinnhold

Derfor er David Moyes redd

Jobber hardt for å videreføre suksessen.

Det å ta over et fotballag etter en av de største managerne gjennom tidene, er ingen enkel jobb.

Sir Alex Ferguson fikk kanskje en trå start i Manchester United, men opplevde gjennom sine 27 år på Old Trafford dundrende suksess, med blant annet 13 Premier League-trofeer og to Champions League-triumfer.

Frykt
Nå er det opp til David Moyes å videreføre suksessen.

Det gjør skotten redd.

- Det er klart at det er elementer av frykt involvert når det gjelder å lede en klubb som Manchester United. Frykten gjør at du jobber hardere, og gjør at du holder deg fokusert, sa Moyes da han møtte pressen i Japan i forbindelse med Asia-turneen, ifølge FIFA.com.

Han er forberedt på at det ikke blir noen enkel jobb, selv om andre har ment annerledes.

- Noen sa til meg at jeg kom til å få en lett jobb med United, men jeg vil ikke si hvem det var. Suksess er ikke noe jeg tar for gitt, fordi jeg vet at det kommer til å bli veldig tøft, forteller den nye sjefen.

Ny historie
David Moyes har vært klar på at han vil kunne komme til å spørre Ferguson om råd og hjelp, dersom det skulle vise seg å bli nødvendig. Samtidig er han tydelig opptatt av å vise at det er ham som er sjefen i den røde delen av Manchester.

- Det blir en ny æra, og min jobb er å lage min egen historie. Jeg etterfølger noen som har skapt en unik historie i Matt Busby og sir Alex Ferguson. Nå vil jeg sørge for at min historie er noe fansen vil snakke om i framtiden, sier Moyes.

Gigantisk budsjett
For å gjøre noe av frykten for å mislykkes mindre, har Moyes mottatt 100 millioner pund å rutte med på overgangsmarkedet. Han innrømmer at klubben er ute etter minst to nye fjes denne sommeren.

- Vi håper på minst to signeringer i sommer, men det kan bli flere, og det kan bli færre. Vi får se, sier han til The Times.

P.S: Følg overgangsvinduet live hver eneste dag.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken