Gå til sidens hovedinnhold

Derfor er han ikke god nok for Drillo

Men torsdag kan Erik Nevland uansett senke Roma.

Superreserve er et slitt uttrykk, men passer godt til Erik Nevland. I fjor startet siddisen fire kamper for Fulham, og kom innpå i 17 kamper i Premier League. Han kvitterte med fire mål. I år har han kun startet én eneste kamp, og kun vært på banen i 150 minutter i serien, men han har kvittert med ett mål - det viktige 2-1-målet mot Liverpool forrige helg.

Les også:Drillos tropp mot Sveits

- Ikke spisskompetanse
Men uansett hva Nevland gjør, så virker det ikke å være godt nok til å komme med på landslaget.

Han står riktignok med åtte A-landskamper, men uansett hvor god 31-åringen har vært for Viking, Groningen eller nå i Fulham - så har han aldri blitt noen viktig brikke på landslaget.

Etter at Drillo overtok som landslagstrener i januar, har han etter hvert vært ordentlig ute i kulda. Jo, han fikk faktisk fire minutter i Drillos første kamp, den utrolige 1-0-seieren borte mot Tyskland, men etterpå har han ikke vært med.

Det skal nok litt til for at han skal komme med senere også. Drillo leter nemlig etter spisskompetanse, og mener at det er noe Nevland ikke har så mye av.

- Han er stort sett innbytter, og er en av de bedre innbytterne i Premier League. Han er ganske bra når han først kommer på banen. Han er allround og bra til mye. Han er hardtarbeidende, lojal og står også på i hundre, sier Drillo til Nettavisen.

Men det er som regel et «men». Så også nå.

- Han er ikke spesielt hurtig. Han er heller ikke spesielt god i lufta. Han har ikke noe typisk spisskompetanse. Han mangler det lille ekstra, mener Drillo.

Viktig kamp
Det Nevland har, er imidlertid godt nok til at han jevnlig får sjansen for Fulham. Selv om det som regel er kortere innhopp. Torsdag kveld får han kanskje sjansen igjen - mot John Arne Riises Roma. Oppgjøret er uhyre viktig i kampen om avansement i Europa League.

Sveitsiske Basel leder nemlig gruppa med seks poeng etter tre av seks kamper. Fulham følger med fem poeng, mens Roma har fire. Vinner Fulham i Roma torsdag og Basel mot CSKA Sofia, vil begge lagene ta et langt skritt mot avansement.

Følg den kampen og resten av Europa League i Nettavisens livesystem fra 19.00.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken