Gå til sidens hovedinnhold

Derfor gjør Eto'o comeback

Stjernespissen var ønsket fra høyeste hold.

En samtale med president Paul Biya var det som skulle til for at Russland-proffen Samuel Eto'o sa ja til å spille for Kamerun igjen.

Eto'o er Afrikas mest meritterte spiller og ble utestengt fra landslaget i åtte måneder etter at han ledet en boikott i forbindelse med en treningskamp mot Algerie sist år.

Etter at straffen var sonet, sa Eto'o nei til mer landslagsspill og kalte hele organiseringen rundt laget for amatørmessig.

President Biya ga seg ikke med det. Han ville ha med angriperen til den kommende kvalifiseringen til Afrikamesterskapet.

- Etter ønske fra høyeste hold i republikken, godtok jeg å revurdere situasjonen, og jeg melder meg disponibel for landslaget igjen, skriver 31-åringen på sin egen hjemmeside.

Tirsdag var også Eto'o i samtaler med Kameruns statsminister Philemon Yang. På det samme møtet deltok landslagstrener Jean Paul Akonso.

Kamerun tapte overraskende for Kapp Verde i den første av de avgjørende kvalifiseringskampene til Afrikamesterskapet. Returkampen må vinnes om det skal bli sluttspill.

Afrikamesterskapet for 2013 starter i Sør-Afrika i januar. Kamerun har vunnet Afrikamesterskapet to ganger, men kvalifiserte seg ikke forrige sesong. (©NTB)

Kommentarer til denne saken